El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat aquest dilluns que tindran "tolerància zero" davant la presumpta trama corrupció de la Guàrdia Civil en el 'cas Mediador', que hauria estat liderada per l'exdiputat socialista Juan Bernardo Fuentes, conegut com a Tito Berni; el general de la Guàrdia Civil Francisco Espinosa Navas, i l'empresari canari Antonio Navarro Taraconte, els quals, suposadament, oferien privilegis en contractació pública a empresaris. Marlaska ha detallat que la Unitat d'Assumptes Interns de la Guàrdia Civil ja està investigant el cas i que aquest cos policial és el "principal interessat a fer una investigació conscienciosa de tots els actes denunciats".

Així ho ha explicat Marlaska en una roda de premsa posterior a la inauguració de les noves instal·lacions de la Unitat de Documentació de la Policia Nacional al Vendrell (Tarragona), acompanyat del director general de la Policia, Francisco Pardo; la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay; i l'alcalde de la localitat, Kennet Martínez, en la qual ha reiterat que "no hi ha cap mena de tolerància" a la corrupció. El ministre de l'Interior ha insistit que "la unitat de la Guàrdia Civil que des d'un inici està investigant posa la prova a disposició de l'autoritat judicial" i que no volen que cap delicte quedi impune, si és que cap fet no ha de quedar impune.

Contractes de la Guàrdia Civil 'a dit' 

En els darrers dies, s'ha fet públic que la Guàrdia Civil va adjudicar 24 contractes 'a dit' durant el 2016 amb un valor de més d'un milió d'euros a l'empresari canari Ángel Ramón Tejera de León, conegut com a 'Mon', un dels investigats en el cas de les casernes de l'institut armat i citat en el sumari del 'cas Mediador'. Un informe d'Assumptes Interns de la Guàrdia Civil recull que el constructor canari va registrar un "increment exponencial dels imports facturats" després que l'exministre de l'interior Jorge Fernández Díaz nomenés al tinent general Pedro Vázquez Jarava cap de Comandament de la Subdirecció General de Suport a Madrid, segons va avançar el passat divendres El Periódico de España.

De fet, el secretari d'Estat de Seguretat, Rafael Pérez, ja va acordar el cessament a la destinació per "pèrdua de confiança" del coronel José María Tienda com a cap de la Comandància de Santa Cruz de Tenerife per la seva implicació en la investigació i la seva presumpta vinculació amb un empresari canari que apareix al sumari del 'cas Mediador'.

Marlaska, sobre l'Operació Catalunya

D’altra banda, Marlaska ha defensat la separació de poders pel que fa a l'Operació Catalunya i ha garantit que el govern espanyol està "seguint les directrius marcades per les autoritats judicials". Tot i això, ha volgut deixar clar que les presumptes irregularitats "van passar amb altres governs".