El govern espanyol creu que no és necessari iniciar una comissió d'investigació al Congrés dels Diputats pel cas Mediador, que va esquitxar un dels seus diputats, sinó que és la justícia qui ha d'actuar. El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha comparegut aquest divendres en la comissió constitucional del Congrés per explicar el pla normatiu d'aquest 2023, però la reunió no ha trigat a convertir-se en una sessió de retrets entre PSOE i PP pels casos de corrupció. En preguntar-li a Bolaños si el PSOE donarà suport a la comissió d'investigació sobre el cas Mediador, aquest s'ha limitat a respondre que, com en qualsevol cas de corrupció, "a qui li toca fer la feina és a la Justícia", tot i que el PP li ha recordat que el PSOE sí que va donar suport comissions d'investigació en afers que afectaven els populars, com ara el cas Gürtel o la Kitchen. 

PP i PSOE s'ataquen amb Kitchen, Gürtel i els ERO

Bolaños ha defensat que el PSOE va expulsar del partit i de la cambra baixa de forma "fulminant" el diputat Juan Bernardo Fuentes Curbelo, presumpte cervell de la trama de corrupció, en conèixer-se la seva implicació. "Nosaltres el que hem fet és fer-lo fora immediatament perquè no representa els valors socialistes, i si ha de pagar que ho pagui i que els jutges siguin contundents", ha asseverat el ministre. Ha aprofitat per comparar aquesta actuació amb la del PP envers els seus membres corruptes, i ha reclamat al seu líder, Alberto Núñez Feijóo, que expulsi de les seves files la gent "tacada per la corrupció" com ara el president del consell d'Eivissa, Vicent Marí, l'alcaldessa de Marbella, Ángeles Muñoz, i especialment, l'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, a qui la Fiscalia demana 15 anys de presó pel cas Kitchen. També ha assegurat que, a diferència del PP, "el PSOE no destruirà cap prova a cops de martell en cap procediment judicial". 

En resposta a aquesta al·lusió, la diputada del PP Edurne Uriarte ha tret la carta dels ERO i ha acusat els socialistes de ser "una autoritat en la matèria". "Tenien més d'un doctorat amb el cas dels ERO, que ha estat l'escàndol més gran de corrupció de la democràcia, i ara amb el cas del 'Tito Berni' acaben d'aconseguir un doctorat cum laude", ha ironitzat la diputada. També ha preguntat al titular de Presidència si expulsaran del PSOE els expresidents andalusos Manuel Chaves i José Antonio Griñán. Bolaños l'ha instat a informar-se millor, en referència al fet que tant Chaves com Griñán van abandonar la militància socialista el 2016. En qualsevol cas, Uriarte ha acusat el PSOE d'haver portat "la corrupció i la prostitució al Congrés" i li ha reclamat que donin suport a la comissió d'investigació. 

Unidas Podemos dona suport al PSOE

Davant aquesta picabaralla, el portaveu d'Unidas Podemos, Jaume Asens, s'ha alineat amb els seus socis de govern i ha retret al PP que amb el seu historial, es presenti com a "paladí" de la lluita contra la corrupció. "Han fet servir les clavegueres de l'Estat per beneficiar-se i venen a parlar de corrupció, que barruts que són", ha exclamat. Així mateix, ha afirmat que si s'hagués d'obrir una comissió d'investigació per cada cas de corrupció no sortirien del Congrés perquè "el PP ha tingut 300 imputats i els jutges han dit que era una organització criminal des de la seva fundació".