Fonts del Palau de la Generalitat han comunicat a RAC1 el malestar de l'executiu amb les declaracions que ha fet el president del Parlament, Roger Torrent, en una entrevista a la mateixa emissora. 

Aquestes fonts recorden que just aquest dijous hi va haver un acord entre Quim Torra i Pere Aragonès per llimar diferències entre JxCat i ERC i que s’havia aconseguit reconduir la crisi oberta aquesta setmana. L'executiu considera que les declaracions de Torrent no van en la línia d’aquest acord i es qüestionen si el president del Parlament està exempt d’allò acordat aquest dijous. En aquest sentit recorden que a la reunió hi havia l’adjunt a la presidència d’ERC, Pere Aragonès i que el to entre ell i Quim Torra va ser el de sintonia absoluta.

"Hem d’evitar l’espectacle lamentable que vam donar al Parlament. Tots ens hem de conjurar per parlar més i evitar situacions com aquesta". Amb aquesta duresa s'ha expressat Torrent sobre els desacords entre ERC i JxCat per la suspensió temporal. Aquestes són les paraules que han despertat el malestar. 

A més a més, Torrent ha apel·lat directament el portaveu adjunt al Parlament de JxCat, Eduard Pujol, que va acusar el president del Parlament d’haver-se “saltat un acord” entre JxCat i ERC i d’haver “prioritzat l’entesa amb el PSC”. És per això que li va llançar una pregunta: “Quina és la posició del senyor Torrent: la defensa del país o el blanqueig del PSC del 155?”. Aquestes paraules no han agradat gens a Torrent que ha titllat aquestes declaracions de "falses" i ha afegit que "no tot s'hi val per esgarrapar vots".