Els insults de la diputada de Vox, Carla Toscano, contra Irene Montero per la seva relació sentimental amb Pablo Iglesias, han fet que bona part del Congrés dels Diputats hagi donat suport a la ministra en un moment en què la seva feina s'estava posant en dubte pels efectes secundaris de la llei del "només sí és sí". Polítics de Ciutadans i del PP, que reconeixien estar en contra de les polítiques d'Igualtat del ministeri, també expressaven el seu suport a la política morada, però especialment han estat els partits d'esquerres els que han fet pinya amb Montero, des de Pedro Sánchez a Gabriel Rufián. Aquesta unió de l'esquerra ha molestat profundament a l'exlíder de Vox, Macarena Olona, que no comparteix l'estratègia de quins no fa gaire eren els seus companys, considerant que amb el comentari sobre la relació sentimental de Montero i Pablo Iglesias, han aconseguit que l'esquerra es torni a unir.

Irene Montero, per la porta gran 

Utilitzant els termes taurins que tant li agraden a Olona, després que esclatés la polèmica, ja va expressar el seu malestar pel que havia succeït al Congrés, no perquè considerés que les paraules emprades per Carla Toscano eren impròpies d'un entorn com aquest, sinó pels seus efectes: un rebuig clar dins i fora d'Espanya i el suport pràcticament unànime a Irene Montero. "Aquesta nit, Irene Montero està de celebració. Hauria d'haver estat reprovada. Ha sortit per la porta gran del Congrés dels Diputats". Després de ser insultada, la ministra va demanar que no es retiressin les paraules en qüestió del diari de sessions perquè quedés reflectida la violència política que pateix, un discurs que va ser molt aplaudit i que va treure el focus del fet que agressors sexuals hagin vist reduïdes les seves penes per la llei del "només sí és sí". 

Seguint en la mateixa línia, l'endemà que tingués lloc aquesta agressió verbal contra Irene Montero, Macarena Olona hi va tornar a través de les xarxes socials per deixa clar que l'estratègia que havia seguit Vox no era la mateixa per la qual ella hauria optat si encara fos diputada. Cal recordar que Olona va deixar el partit per motius mèdics després de aconseguir un resultat dolent a les eleccions d'Andalusia i Santiago Abascal li ha tancat la porta a un possible retorn a la formació. "Ahir s'apunyalaven dins del bloc progressista. Ara estan units al voltant d'Irene Montero", ha lamentat la política, que encara es troba planejant el seu futur, centrat, sobretot a "destruir la ideologia de gènere", que representa la ministra. 

El PP crítica l'"error tècnic" 

Des del PP coincideixen amb Olona i creuen que Vox s'ha equivocat convertint Montero en una víctima, en una espècie de Joana d'Arc. Tot i que des dels populars han rebutjat públicament les paraules de Toscano, criticant que es mescli la vida personal amb la seva feina, també opinen que han comès un greu estratègic, ja que han donat l'oportunitat a la ministra de protegir-se i que la gent s'oblidi de la polèmica principal, la llei del "només sí és sí".