Tot i que Irene Montero està acostumada a rebre insults pràcticament diaris ja no per la seva feina com a ministra d'Igualtat, sinó per la seva vida personal en ser la parella del també polític i fundador de Podemos, Pablo Iglesias, les paraules de la diputada de Vox, Carla Toscano, en el ple del Congrés dels Diputats contra la ministra han traspassat tots els límits. Per això, han provocat indignació no només dins l'Estat sinó també fora, amb polítics d'arreu del món lamentant l'assetjament polític contra Montero, que s'ha vist incrementat en els últims dies pels efectes d'una de les seves lleis estrella, la del "només sí és sí", que ha provocat que alguns agressors sexuals hagin sortit de la presó o hagin vist rebaixades les seves penes. 

Mélenchon denuncia els insults de Vox 

Un dels primers a censurar les paraules de Toscano en nom de Vox ha estat Jean-Luc Mélenchon. El polític francès, proper a Unidas Podemos i també a la ministra d'Igualtat, ha denunciat via a Twitter l'agressivitat de la ultradreta espanyola al Congrés amb el següent missatge escrit en castellà: "Sorprès per la violència dels mètodes polítics de la dreta espanyola contra Irene Montero. Que és aquesta manera de fer impossible el debat en democràcia?". Montero ha agraït les paraules de Mélenchon, contestant la seva piulada: "Gràcies, company. Sempre has estat un exemple de valor i compromís, de tu també hem après a donar la cara. Una abraçada". Montero va demanar ahir després de ser insultada que les paraules de Vox constessin al Diari de Sessions per evidenciar la violència política que pateix.

També des de França, l'eurodiputada per França Insubmisa, Manon Aubry ha enviat a Montero un missatge similar al de Mélenchon, en el seu cas en francès: "La nostra companya, la ministra d'Igualtat Irene Montero a Espanya és objectiu d'atacs violents i masclistes de la dreta i extrema dreta. En nom de l'esquerra al Parlament Europeu, li vull traslladar tot el nostre suport. #JoAmbIreneMontero". La ministra també ha agraït les seves paraules.  

Els eurodiputats dels països nòrdics, amb Irene Montero 

Un altre eurodiputat del grup l'Esquerra a Brussel·les, el danès Nikolaj Villumsen, ha expressat el seu suport inequívoc a la morada des de Dinamarca. "Tota la nostra solidaritat amb Irene Montero i Podemos des d'Enhedslisten (el seu partit), Dinamarca. El sexisme i l'odi mai no és acceptable. Estem units en la lluita per la igualtat, democràcia i justícia", un missatge acompanyat també pel coixinet #JoAmbIreneMontero. Des de Suècia, la també eurodiputada Malin Björk ha escrit a Twitter: "Tot el suport des de Suècia  a Irene Montero i Podemos en aquests atacs de la dreta i la ultradreta. Resistir al sexisme i als atacs de dretes és un repte Europeu i ho farem juntes". Montero els ha contestat a tots dos, agraint-los les seves paraules.

Gabriel Boric i el seu missatge per Montero 

Més enllà de les fronteres d'Europa, Montero ha rebut el suport de països de l'Amèrica Llatina, on fa pocs dies va estar de gira. Ha estat el seu bon amic (la ministra d'Igualtat va assistir a la seva investidura) i president de Xile, Gabriel Boric, un dels primers a enviar-li un missatge de suport a través de les xarxes: "Des de l'Amèrica Llatina tot el meu suport a Irene Montero. Companya incansable en la lluita per a més justícia i igualtat que avui s'enfronta a una nova violència política de l'extrema dreta. No estàs sola, Irene. Una abraçada transoceànica". 

En la mateixa línia s'ha pronunciat Alberto Fernández, el president de l'Argentina, amb qui Montero es va reunir fa pocs dies. En el seu cas, ha compartit una foto recent amb la ministra per expressar-li el seu suport davant "la violència política i masclista" que pateix. "És intolerable i hem de repudiar-la amb força cada cop que passi. Tota la nostra solidaritat", unes paraules que Montero ha agraït. 

Des del Brasil, una de les cares més visible i conegudes de l'esquerra al seu país, Manuela d'Ávila també ha volgut dir la seva, lloant la tasca de la política de Podemos: "És una d'aquelles dones que somien i treballen per un nou món. Ens inspira a tots. Els atacs de l'extrema dreta contra ella són repugnants. Espero rebi la nostra solidaritat, companya".