Vox s'ha cansat de Macarena Olona, de les seves entrevistes i de les seves polèmiques xerrades a universitats d'arreu d'Espanya i ha tancat la porta a un possible retorn de la política, que en els últims dies ha alimentat els rumors sobre la seva tornada després de donar-se de baixa de la formació. La ruptura s'ha acabat produint mentre Olona reclamava trobar-se amb Santiago Abascal per discutir el seu futur polític després de renunciar a l'acta de diputada d'Andalusia per un problema mèdic i d'haver tornat al focus menys d'un mes i mig després. Ara, però, al partit s'han cansat d'aquest afany de protagonisme i a través del seu portaveu, Iván Espinosa de los Monteros, han donat per trencades les relacions amb l'alacantina. 

Concretament, el portaveu parlamentari dels ultres ha descartat al 100% que Olona pugui tornar al partit després de les seves últimes declaracions i "davant el mal que s'està fent a la formació a través d'ella". Així, després de desitjar-li el millor en el seu futur polític i posar-se a la seva disposició per qualsevol necessitat personal, li ha tancat la porta del partit. Aquest és l'últim capítol del "serial d'estiu", tal com el va definir el mateix Espinosa de los Monteros, que va començar amb Olona reclutant fidels per fer junts el Camí de Santiago. O almenys fins que la política torni a dir la seva. 

 

Les paraules d'Olona que han fet vessar el got 

Espinosa de los Monteros es refereix així a l'entrevista publicada pel diari ABC en la qual acusa Vox de manca de democràcia interna, unes paraules que han fet vessar el got i esgotar la paciència dels líders del partit ultra. Concretament, aquestes han estat les paraules de la política: "Pel que fa a les persones que estarien o que haurien estat a Vox i que per desavinences, per circumstàncies i per tota Espanya ja no formen part del projecte, sempre escolto les mateixes paraules: falta de democràcia interna, i el tractament que reben quan aixequen la veu, per part de la direcció del partit... no consideren que se'ls tracti amb respecte".

Aquestes declaracions han tingut lloc enmig de la primera guerra interna del partit, que han deixat Abascal en una posició molt poc habitual, ja que fins ara, aquest partit destacava per la seva unitat i la manca de disputes. Segurament per això, Espinosa de los Monteros ha estat tan taxatiu. Ara, caldrà veure què diu Olona davant les paraules del seu excompany.