Macarena Olona, exdirigent del partit d'extrema dreta Vox, ha presentat aquest divendres a Madrid el seu nou projecte polític. Durant setmanes s'ha especulat sobre quina mena de formació, entitat o projecte presentaria Olona i si aquest estaria enfocat a fer ombra al seu antic partit. Finalment, no serà així. L'exdirigent de Vox ha afirmat que per ara que no pretén entrar de nou en política en aquesta nova etapa. Per contra ha anunciat la iniciativa legislativa popular de protecció integral dels espanyols davant de la "criminal ideologia de gènere" a l'empara de la Fundació Igualtat Iberoamericana, de la qual és presidenta i única fundadora i que neix amb un pressupost de 10.000 dòlars aportats per ella mateixa. Es tracta d'una iniciativa que queda lluny del possible nou rival per Vox que deixava intuir l'excandidata a Andalusia i se centra en el discurs antifeminista. 

La fundació amb la qual Olona pretén encapçalar la seva croada contra el que anomena "ideologia de gènere", no és nova. Si bé l'ha presentat parcialment aquest divendres, ja va anunciar el seu naixement el passat mes d'octubre a Panamà. De manera que el gran anunci que feia dies que Olona atiava, ha acabat sent molt menys contundent del que ella mateixa deixava intuir en el seu constant intercanvi de retrets amb Vox

Tanmateix, què és la "ideologia de gènere" en la que vol focalitzar els seus esforços Olona? Bàsicament, l'etiqueta d'"ideologia de gènere" és un paraigua creat per l'extrema dreta per incloure tota mena de discurs antifeminista. Es tracta d'un dels conceptes que ha agermanat l'extrema dreta d'arreu del món que han fet de la seva lluita contra el feminisme i els drets LGTBI un gran aglutinador d'aquesta mena de formacions a nivell mundial. 

100 dies de la seva partida de VOX

La presentació de la Fundació Igualtat Iberoamericana a Madrid ha tingut lloc just quan fa 100 dies que va anunciar la seva marxa de la política activa per qüestions de salut. 100 dies que no han estat del tot tranquils. Ràpidament, el vel d'una partida amistosa d'Olona del partit va caure. En tancar la porta de Vox, Olona va començar a fer crítiques més o menys subtils sobre la seva antiga organització. Aquestes crítiques, inicialment a les xarxes i finalment a través del diari ABC van desembocar en el trencament definitiu entre el partit d'Abascal i Olona. 

Les tensions van escalar fins a tal punt que Vox va tancar la porta a Olona per sempre.  El portaveu del partit al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, a ser l'encarregat d'anunciar la ruptura. "Fins aquí hem arribat", va sentenciar. Acaba així una de les carreres més efímeres del partit. 

Olona va de les primeres persones que no formaven part de la vella guàrdia en entrar a l'executiva hermètica del partit d'extrema dreta. Ràpidament, va passar a ser una de les diputades més destacades de la formació al Congrés dels Diputats. La seva popularitat va induir a fer un moviment que va ser el principi de la fi de la seva carrera al partit: presentar-la com a candidata a les eleccions Andaluses. La patacada electoral que va rebre Olona va precipitar la seva fuga del partit.