Han estat només uns instants. Massa llargs a parer del president de la sala, Manuel Marchena, que abans de començar ja demanava si la gravació era molt llarga i tot just començar preguntava si faltava gaire per acabar. Però les imatges de les càrregues policials han irromput aquest dijous a la sala de plens del Suprem. Han hagut d'entrar amb calçador, a petició de Jordi Pina, advocat de Jordi Sànchez

Eren les imatges de les escales de l'IES Pau Claris. S'han projectat fins al moment en què un agent salta damunt d'una de les persones que estan al terra. A la sala s'ha fet un instant de silenci, esperant alguna reacció. "Era aquesta la violència a la qual vostè es referia?", li ha demanat l'advocat a Sànchez. "Sí, era aquesta".

No ha estat l'únic vídeo que s'ha projectat avui, però tampoc caldran les crispetes. Marchena ha deixat clar que es projectaran tots els vídeos que calgui però només els que calgui.

De fet, el president de la sala ja havia perdut la paciència davant les imatges que s'havien projectat prèviament a petició de la defensa de Jordi Cuixart on apareixia una manifestació festiva el 20-S al departament d'Economia amb un passadís organitzat pels servei d'ordre. Tot molt allunyats de la violència o l'aixecament tumultuari que invoquen les acusacions. Marchena ha considerat que no calia. "Però ho hem vist amb gran satisfacció", ha afegit. Les formes, sempre extraordinàriament correctes, no fan que les cleques siguin menys sorolloses.

Aquestes imatges del 20-S han donat peu a un moment amb un cert punt de surrealisme quan l'advocat ha demanat Sànchez que expliqués què significa la cançó del Passiu bé de la Trinca que cantaven els manifestants. Fins l'element més insignificant serveix per desmuntar l'argument de la violència. També les imatges del cordó de seguretat de l'ANC, integrat per persones madures. "Veiem que la mitjana d'edat tampoc és molt baixa", ha deixat anar l'advocat, mentre Sànchez ha reblat: "Els famosos jubilats de l'Assemblea que fan una esplèndida labor".

Tot plegat ha format part del tram distès de la sessió. El darrer d'una declaració que ha començat a dos quarts de dotze i ha acabat a dos quarts de set després d'una pausa de dues hores per dinar.  

L'interrogatori de la fiscalia​ conduït amb contundència per Javier Zaragoza ha estat molt intens. Sànchez s'ha esmerçat sense embuts a assenyalar les febleses i incorreccions de les acusacions, i les repetides enganxades amb el fiscal han obligat el president de la sala a posar ordre en nombroses ocasions.

De fet, enmig el rifi rafe el mateix Marchena ha acabat rebent, quan el fiscal ha intentat inculpar Sànchez arran d'un missatge que va rebre d'un tal Xabi Strubell, al qual assegura desconèixer. "No vull ser impertinent, però hi ha whatsapps que han compromès la dignitat i el bon nom del president d'aquesta sala i és evident, pel que ell ha dit, que no en sabia res", ha argumentat Sànchez en referència als whatsapps que el popular Ignacio Cosidó va escriure sobre Marchena i que li van costar la presidència del CGPJ. 

Aquest dijous s'ha traslladat a Madrid per seguir la sessió el president, Quim Torra, amb les conselleres Laura Borràs i Ester Capella. En nom del Parlament hi ha acudit la portaveu dels comuns, Jéssica Albiach, i el cupaire Carles Riera. La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ho ha seguit entre el públic. També s'ha traslladat a Madrid el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, però, en contra del que estava previst, avui encara no ha arribat el torn de Jordi Cuixart. Tampoc el de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Quedaran per al dimarts vinent a dos quarts de deu.