Després de seguir des de la primera fila del públic la sessió d'aquest dijous del judici al procés, el president, Quim Torra, ha conclòs que l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, està desmuntant amb la seva declaració "una per una" el que ha descrit com a "fake proves" de la fiscalia.

Torra ha fet aquestes declaracions a les portes del Suprem, en un recés del judici quan encara no ha acabat l'interrogatori de la fiscalia a Sànchez.

El president ha deixat clar que és a Madrid per fer costat a l'expresident de l'ANC, al president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i a la presidenta del Parlament Carme Forcadell, als quals ha descrit com a líders de l'independentisme civil. No obstant, ha oblidat citar el conseller Santi Vila que és qui ha obert aquest dijous el torn de declaracions.

"Avui es jutja l'independentisme civil, un moviment democràtic, no violent, respectuós i tolerant. I Jordi Sànchez el que acaba de fer és desmuntar les fake proves amb les quals la fiscalia ha organitzat aquest fake judici, que era la violència", ha assegurat.

El president ha apel·lat tots els demòcrates, siguin o no independentistes, catalans o espanyols, a adonar-se que s'estan qüestionant drets bàsics com el dret de reunió, expressió i manifestació. "L'Estat està quedant nu en aquest judici, perquè això és la criminalització d'uns drets que pertanyen a tots els ciutadans d'aquest país", ha reblat