La presidenta de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha traslladat al líder del PSOE, Pedro Sánchez, tota la pressió sobre la possibilitat que es repeteixin les eleccions generals. Si això passa, ha dit Borràs, això serà responsabilitat de Sánchez. "La responsabilitat és de qui té la responsabilitat de governar. Nosaltres no bloquegem. Hem vingut a desbloquejar el conflicte polític. I és Sánchez qui té l'obligació d'explorar vies polítiques", ha argumentat Laura Borràs en una entrevista a Els Matins de TV3.

Tant Laura Borràs com el secretari general del partit, Jordi Turull, han deixat ben clar que no investiran Pedro Sánchez a canvi de res i han posat damunt la taula dues qüestions innegociables: amnistia i referèndum. Aquest dimarts Laura Borràs ha insistit que és el líder dels socialistes qui ha de decidir "fins on vol arribar" per governar l'estat espanyol. Així ha recordat que el 2019 Junts ja va votar dues vegades no a la investidura de Pedro Sánchez i hi va haver una repetició de les eleccions espanyoles.

Borràs: “No es tracta de rebaixar res”

Pel que fa a les negociacions per a la investidura, Laura Borràs ha advertit que "no es tracta de rebaixar res" en relació amb les premisses que posa Junts: autodeterminació i amnistia. En aquest punt, la presidenta de Junts ha destacat que ara hi ha una "oportunitat" perquè l'estat espanyol necessita "alguna cosa" de Junts, a qui considera "enemic públic número 1". Sobre els primers contactes que hauria iniciat Jaume Asens, en representació dels comuns, amb Carles Puigdemont i Junts, Borràs ha manifestat que "farien bé de treballar amb seriositat i la discreció que la situació requereix i necessita". La presidenta de Junts no s’ha estat de recordar que els comuns abans portaven el referèndum al programa, cosa que ara han aparcat.

Grup propi al Congrés de Junts i ERC

Quant a la constitució del Congrés dels Diputats, Laura Borràs ha apuntat que un grup propi integrat per Junts i ERC podria ser una "bona manera de poder treballar per aconseguir força al Congrés". Ha recordat que a l’anterior legislatura, el 2019, ella ho va proposar i "no es va voler fer".