Després de conèixer la data del judici, Laura Borràs ha assegurat que només pot esperar l'absolució. "Ja tenim data de judici i jo defensaré la meva innocència, com he fet sempre. He defensat sempre la meva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i, amb aquesta convicció de la meva innocència, només puc esperar un veredicte d'absolució", ha expressat aquest divendres en un vídeo enviat a l'ACN. Així, ha afegit que això és amb el que ha treballat la seva defensa i que es demostrarà en el judici. "Per altra banda, ja sabem que serà un judici polític", ha reblat.

En el vídeo, la presidenta de Junts i presidenta suspesa del Parlament ha tornat a denunciar que el procés ha estat "irregular" des d'un bon començament i que així ho demostra que el Tribunal Suprem admeti la manca d'imparcialitat de dos magistrats que són a la seva causa: Jesús María Barrientos, que presideix el tribunal, i Carlos Ramos Rubio, desautoritzats per l'alt tribunal — que ha ordenat repetir el judici a la mesa de Carme Forcadell. En qualsevol cas, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fixat el judici del 10 de febrer a l'1 de març. Recordem que Borràs s'enfronta a sis anys de presó i 21 d'inhabilitació.

 

Solidaritat amb Garriga, Jové, Salvadó i Solé

Borràs també ha mostrat solidaritat amb la consellera Natàlia Garriga i els diputats d'ERC Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, que aniran a judici per l'1-O. El mateix ha fet amb l'exalcalde d'Agramunt Bernat Solé, a qui el Suprem ha confirmat l'any d'inhabilitació pel referèndum del 2017. Amb tot, ha donat per fet que s'aplicarà l'article 25.4 del reglament del Parlament tant a Jové com a Salvadó i ha assegurat que Junts hi votarà en contra. Es tracta de l'article mitjançant el qual va ser suspesa com a presidenta del Parlament al juliol, quan se li va obrir judici oral.

La fiscalia demana sis anys de presó, 21 d'inhabilitació i 144.000 euros de multa per a Borràs per un delicte continuat de prevaricació i un altre de falsedat en document públic amb l'agreujant de prevaler-se del seu caràcter públic. Per la seva banda, la presidenta de Junts i presidenta suspesa del Parlament ha decidit demanar la recusació del president del tribunal que la jutjarà, Jesús María Barrientos. El Suprem ja l'ha desautoritzat aquesta setmana, en afirmar que dos magistrats es van pronunciar en resolucions anteriors i "no són imparcials". És per això que ha fet repetir el judici a la mesa de Forcadell.