Laura Borràs ha carregat contra l'informe de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) sobre l'incident de Francesc de Dalmases al FAQS. La qüestió aquí és que elDiario.es ha tingut accés a un document signat pel director de TV3, Sigfrid Gras, que relata com va ser l'esbroncada del diputat de Junts a la subdirectora del programa. Però Borràs ha atacat la versemblança del text i ha tornat a negar els fets relatats, com ja va fer quatre dies després que saltés la notícia. "I continuo negant-los", ha dit en una piulada dirigida al periodista que ha compartit l'informe.

Entre altres coses, el document relata la versió de la productora sobre com la presidenta del Parlament va sortir molt enfadada de l'entrevista i va dir que havia estat "un assaig de cara al judici". Llavors, comença l'afer Dalmases: "Agafa pel braç a la subdirectora i tanca la porta". "Comença a cridar coses com 'm'has traït', 'has faltat a la teva paraula', 'programa de merda', 'això no m'ho pots fer', 'presentadora patètica' i 'mala periodista', combinats amb cops contra la taula", afegeix el text. Aquí és on Borràs intervé per calmar el seu company: "Francesc, prou". Però "el cap de premsa de Laura Borràs es queixa de les preguntes dels periodistes". "A fora, la productora de convidats, a qui li tremolen les cames, envia un missatge de whatsapp ("Han tacat a la (subdirectora)") al grup de direcció del programa", explica l'informe.

Paraules d'un testimoni, no de qui va patir els fets

Aquesta part de l'informe no ha agradat a Borràs, qui ha criticat a les xarxes socials que tot són paraules d'una testimoni i no pas de qui va patir els fets. "Jo hi era i qui apareix en aquest 'informe' NO hi era i només diu el que algú diu que va sentir", ha assenyalat. A més, s'ha preguntat "per què no han incorporat a 'l'informe' de la CCMA els testimonis que SÍ que hi eren?". "Els tenien, per tant, per què no hi són? Per què els han exclòs?", es qüestiona finalment. És veritat que al document es diu que "en els llocs dels fets no hi havia cap treballador de la CCMA que fos testimoni visual d'allò que va succeir". Sí que recull la versió del mateix Dalmases, que assegura que els fets s'han "magnificat i tret de context".

TUIT Laura Borras
Laura Borràs carrega contra l'informe de la CCMA sobre l'incident de Francesc de Dalmases / @LauraBorras

Però el text també afegeix que "a la zona propera, sí que hi havia un regidor, els tècnics de so i un ajudant de producció que des de la seva posició van sentir crits, però no van presenciar directament cap dels fets". El director del programa, Pere Mas, també va assegurar a les xarxes socials que les informacions publicades sobre l'esbroncada de Dalmases "són certes". A més, el Grup Barnils havia obert el seu propi expedient de l'incident: l'entitat assegura que tant el diputat de Junts com la presidenta del Parlament havien exercit pressions sobre els periodistes.