El Col·legi de Periodistes ha reaccionat aquest dilluns a les informacions publicades per dos mitjans —Nació Digital i ElDiario.es— segons els quals el diputat de Junts Francesc de Dalmases hauria coaccionat una periodista del programa FAQS de TV3 per expressar-li el seu descontentament pel to de l’entrevista a Laura Borràs que va tenir lloc el passat 9 de juliol. Per mitjà d’un apunt a Twitter, el Col·legi de Periodistes ha expressat el seu rebuig a les “coaccions i agressions als i les periodistes” i ha afegit que es tracta de situacions “intolerables”, raó per la qual han enllaçat un comunicat sobre les coaccions als periodistes. Aquest ha estat un episodi més d’una polèmica on també hi ha intervingut Pere Mas, director del programa FAQS, per assenyalar que les informacions publicades pels dos mitjans esmentats “són certes”.

tuit collegi periodistes

Segons les informacions publicades pels dos mitjans, just després de l’entrevista a la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, al programa FAQS de TV3, el diputat Dalmases hauria tingut una discussió amb una periodista en la qual va expressar el seu descontentament amb el tractament a Borràs durant l’entrevista. De fet, pocs dies després, la tensa situació va aparèixer en el marc d’una entrevista a RAC1 amb motiu de l’adeu del programa, on el mateix Mas va voler treure ferro als fets, assenyalant que és “relativament normal que en acabar una entrevista, si el convidat creu que no ha anat bé, surti enfadat”, i assenyalant que el mateix Dalmases hi va participar, però que no estava “especialment” emprenyat.

Ara bé, un cop s’ha donat a conèixer la situació, el mateix Francesc de Dalmases ha assenyalat, via Twitter, que no va “insultar ni intimidar ningú” i que tot plegat va ser “una conversa breu”, on “des d’una perspectiva periodística vaig plantejar discrepàncies professionals”, i per sustentar el seu punt de vista ha utilitzat el tall de veu de Pere Mas a RAC1. Tot seguit, Mas ha fet un fil de tres tuits on ha aclarit que les informacions publicades “són certes”, però que va “suavitzar l’incident” a la ràdio perquè “la persona afectada no ho volia denunciar i ho vaig respectar”. “Se m'està utilitzant per tergiversar els fets”, ha afegit Mas, que ha assenyalat que “nombroses persones van sentir l'incident i que els crits van arribar a l'entrada del plató del FAQS”.

tuit pere mas

Segons les informacions publicades, al finalitzar l’entrevista a Laura Borràs, Dalmases va dirigir-se directament a la periodista de l'equip del programa amb qui havia pactat l'entrevista i la va tancar a un camerino de convidats per escridassar-la pel to de l’entrevista a Laura Borràs. Aquest dilluns al vespre, la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Romà, ha demanat un informe a TV3 per "escatir, amb el mínim de temps possible", si el vicepresident de Junts i diputat al Parlament Francesc de Dalmases va esbroncar una periodista del programa FAQS.