La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha parlat per primera vegada en públic sobre la polèmica que envolta el diputat Francesc de Dalmases i ho ha fet per defensar-lo i assegurar que els fets relatats no es corresponen amb la realitat. El diputat de Junts s'ha vist aquesta setmana qüestionat per haver tingut una actitud intimidatòria amb una periodista de TV3 a qui va esbroncar després d'una entrevista a la presidenta del Parlament al programa FAQS, segons van destapar NacióDigital i ElDiario.es. Segons Borràs, però, el que es diu que va passar és "una qüestió bastant diferent". "Jo hi era quan va passar", ha dit Borràs en una entrevista al programa 'Aquí Parlem' de RTVE, i ha criticat un acarnissament contra el diputat.

"El que he llegit que ha passat jo no ho he viscut. Estem parlant d'una agressió que no ha tingut lloc. El que em sembla lamentable és veure la manera com es produeix un acarnissament", ha carregat Borràs, que ha criticat que sembli que tothom "porta un fiscal a dins" quan la gent no hi era per saber "què va passar", malgrat que en les notícies destapades es recullen múltiples testimonis. A més, la presidenta ha posat en valor la manera de procedir de Dalmases, després d'haver-se apartat temporalment de la presidència de la comissió que investiga la CCMA i d'haver demanat al partit que li obri un expedient informatiu "per poder rebatre totes les informacions difamatòries que s'han fet", ha dit la presidenta.

 

L'actitud de Dalmases, que han condemnat diversos organismes com la mateixa CCMA, va irrompre dimecres al ple del Parlament durant el debat d'una moció que defensava el diputat de Junts. Llavors es va autodeclarar víctima d'un linxament, tot i que va reconèixer haver tingut una conversa "encesa" amb la periodista, si bé va rebaixar que va ser amb una persona que estima i que admira, sobre temes estrictament periodístics.

Les declaracions fetes fins ara per Dalmases i la seva decisió d'apartar-se de portaveu de la comissió de la CCMA no han estat suficients per als partits de l'oposició. Fins i tot quatre grups, el PSC, ERC, CUP i comuns, han enviat una carta conjunta a Borràs instant-la a iniciar un procediment "per determinar si aquest diputat ha vulnerat el codi de conducta del Parlament de Catalunya i a emprendre les accions pertinents en cas que es confirmi que així ha estat". Aquestes accions, segons el reglament del Parlament, poden anar des d'una suspensió fins que es resolguin els fets o fins i tot multes d'entre 600 i 12.000 euros. A més, també han instat la Mesa a portar el cas a la comissió de l'estatut del diputat. Tot plegat, ben segur es parlarà a la sessió de la Mesa convocada dimarts de la setmana vinent.