La presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, va intentar calmar el diputat de Junts Francesc de Dalmases quan aquest estava esbroncant una periodista del FAQS. Així ho recull un informe signat pel director de TV3, Sigfrid Gras, que recull la cronologia dels fets que van succeir després d'una entrevista a Borràs on el diputat de Junts va mantenir una actitud intimidatòria amb la subdirectora del programa. L'informe, que s'ha compartit i debatut aquest divendres amb els grups parlamentaris durant la comissió de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CMMA), explica que quan va acabar l'entrevista, Borràs va sortir "molt enfadada" per les preguntes que li van fer, i que Dalmases va agafar pel braç la subdirectora i la va apartar a una sala on va tancar la porta i va començar a escridassar-la. "Francesc, prou", li va etzibar la presidenta del Parlament per intentar-lo calmar.

Durant la sessió de control de la CCMA d'aquest divendres el focus està posat sobre Dalmases. Els grups parlamentaris han registrat diverses preguntes sobre aquesta qüestió, i Dalmases no s'hi ha presentat. Ja va decidir quan va sorgir la polèmica que s'apartava del rol de portaveu de Junts en aquesta comissió, però el partit va assegurar que seguiria assistint. Aquest divendres, però, Dalmases no s'hi ha presentat i l'ha substituït la diputada Cristina Casol. En aquesta comissió al Parlament també s'ha aprovat per unanimitat la compareixença de Dalmases, que previsiblement compareixerà per donar explicacions després de l'aturada d'estiu. El president de la comissió, el socialista David Fernández, ha assegurat que van demanar a Dalmases que pugués compareixer aquesta mateixa jornada però que aquest va demanar fer-ho en cas que s'aprovés la seva compareixença, un fet que ha lamentat la CUP, que va ser qui va demanar la seva compareixença. 

A la productora "li tremolen les cames"

L'informe recull que Dalmases va cridar a la periodista frases com "m'has traït", "has faltat a la teva paraula", "programa de merda", "això no m'ho pots fer", "presentadora patètica" i "mala periodista", tot de frases combinades amb "cops contra la taula". "A fora, la productora de convidats, a qui li tremolen les cames, envia un missatge de whatsapp" on indicava al grup de direcció del programa que han tancat la subdirectora a una sala. També el regidor del programa va sortir de plató per demanar silenci, ja que els crits se sentien des d'allà. Després van treure la periodista d'allà i ella va acompanyar Borràs i Dalmases a la porta giratòria de la sortida i Borràs va fer "una mitja abraçada" en silenci a la periodista esbroncada. 

Què va fer enfadar Dalmases durant aquella entrevista? La direcció del FAQS va convidar la llavors presidenta del Parlament però el seu equip va posar diverses condicions sobre la taula, entre les quals no ensenyar al videowall els mails de Borràs que apareixen a la instrucció judicial i canviar els periodistes que hi havia convidats i que no hi hagués repreguntes. El programa va acceptar la primera condició però no la de canviar els periodistes, si bé es va comprometre a limitar a una pregunta per periodista, però en el directe una periodista va fer repreguntes i no se la va tallar, un dels fets que va indignar Dalmases.

El diputat de Junts explica la seva versió a l'informe, on remarca que es coneix amb la subdirectora des de fa "més de 10 anys" i que tenen una bona amistat personal. També explica que ell va gestionar l'entrevista amb la presidenta. Després de l'entrevista, Dalmases reconeix que van començar a discutir però nega haver-la agafat "pel canell ni pel braç". "No hi ha violència, no hi ha insults ni amenaces per part meva. Però reconec que estic indignat i molt dolgut i la conversa és vehement", explica el diputat de Junts, que assegura que no va intimidar ningú, ni insultar, ni dir cap paraula gruixuda. "La conversa s'acaba perquè la Laura Borràs diu prou, que vol marxar cap a casa", recull l'informe.