Junts per Catalunya manté la seva intenció d'investir el seu número 2, Jordi Sànchez, malgrat el primer intent que no va arribar a bon port i que la CUP manté la seva negativa a aquesta proposta. Així ho ha assegurat el seu portaveu, Eduard Pujol, en declaracions a El Suplement de Catalunya Ràdio aquest matí.

Després que ahir la seva companya Elsa Artadi anunciés que hi havia un acord "lligat" amb ERC i la CUP per a la investidura de Sànchez, i que això fos desmentit pels cupaires, el partit del Carles Puigdemont exposa el seu intent de mantenir la investidura de la mà dreta del president. En aquest sentit, Pujol ha assegurat que el Parlament no es pot subvertir a la voluntat d'una justícia que ha qualificat d'"embogida" després de l'alliberament del president per la justícia alemanya.

El portaveu de JxCat ha exposat que la resolució de les Nacions Unides permet avançar en la via Sànchez, candidat a qui no es plantegen renunciar. El mateix presidenciable va acceptar la candidatura el passat dijous.

Torrent proposarà Sànchez

El president del Parlament, Roger Torrent, va tornar a proposar el nom de Jordi Sànchez per a la investidura, després de la insistència de Junts per Catalunya. Tot plegat abans que acabi una ronda de consultes per les formacions polítiques representades al Parlament aquest dissabte.