El president del Parlament, Roger Torrent, ha tornat a proposar el nom de Jordi Sànchez per a la investidura. Així ho han confirmat diversos representants de grups que ja han rebut la trucada del president de la cambra. Ara falta la confirmació oficial, quan acabi la ronda de consultes aquest dissabte. El número dos de JxCat va acceptar aquest dijous la seva candidatura, proposada pel president Carles Puigdemont.

Torrent ha mantingut aquest divendres a la tarda la primera part d'una ronda de consultes telefònica amb els representants dels diferents grups i subgrups parlamentaris. Estava previst que acabés aquest mateix divendres, però finalment serà aquest dissabte.

Aquest mateix divendres al matí, la portaveu de JxCat, Elsa Artadi, assegurava que hi havia un acord amb ERC i la CUP per a fer efectiva la investidura de Sànchez. No obstant això, el diputat cupaire Carles Riera ha negat aquest pacte i ha insistit que el seu candidat continua sent Puigdemont.

En una carta enviada per Puigdemont al grup de JxCat aquest dijous, el president instava a recuperar la investidura de Jordi Sànchez, fent valer les mesures cautelars de l'ONU que insten l'Estat espanyol a garantir els seus drets polítics. En una altra missiva, el número dos de JxCat recollia el testimoni i acceptava sotmetre's a un debat d'investidura. "És just jurídicament i necessari políticament", argumentava.