La tensió entre el president del Parlament, Roger Torrent, i JxCat es manté constant tot i la dissolució de la Cambra. La portaveu del grup parlamentari de Junts, Gemma Geis, ha deixat clar que no tenen intenció d'oblidar que Torrent va suspendre el ple per investir Carles Puigdemont a l'inici de la legislatura i que va acceptar la retirada dels drets electorals dels presos polítics.

Aquest matí, Torrent, que és també número tres de la candidatura d'ERC, ha manifestat a RNE la confiança que una "lectura tan expansiva com sigui possible dels drets electorals" permetés a Oriol Junqueras, en cas d'aconseguir l'indult a temps, encapçalar les llistes dels republicans.

La portaveu de Junts ha respost poc després a través de Twitter. "Una lectura expansiva dels drets polítics que alguns ara demanen passa per haver respectat els resultats electorals, no suspendre plens d'investidura i actes de diputats per rebel·lió", ha retret Geis.

En ser interrogat sobre el reinici del procés electoral arran de l'ajornament dels comicis del 14 de febrer, el president de la Cambra ha assegurat que "el normal des d'un punt de vista democràtic és que Oriol Junqueras pogués ser el candidat d'ERC".

L'esquerda entre Torrent i Junts es va obrir ja els primers dies de la legislatura quan el 30 de gener del 2018, pocs dies després de ser designat president de la Cambra, va ajornar el ple d'investidura de Carles Puigdemont. Ho va fer poques hores abans de l'inici de la sessió i sense avisar el grup de Junts. A partir d'aquí, les diferències no han fet més que créixer amb les successives decisions de la Mesa del Parlament sobre els presos polítics i la inhabilitació de Quim Torra com a diputat, entre d'altres.