La inhabilitació del president Torra ha estat el detonant que ha fet volar pels aires la legislatura. L'ona expansiva segueix portant cua, ampliant cada dia més la falla existent entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana. Aquest divendres ha estat el vicepresident Pere Aragonès -el candidat in pectore d'ERC- que ha aprofitat un micròfon per estirar de les orelles al president.

Durant el ple d'aquest dimecres, Torra va exigir al president del Parlament, Roger Torrent (ERC), que -després de constatar les irregularitats que vinculen la Junta Electoral Central amb Cs- li retorni l'acta de diputat, que la Mesa va acceptar retirar-li en aplicació de l'ordre de la JEC avalada pel Suprem. Aquell moviment va indignar JxCat. Tant, que el president va decidir donar per acabada la legislatura. Avui, Aragonès ha retret a Torra que apunti contra els seus socis de Govern. 

"Tots hem de tenir molt present qui és el responsable de la repressió. I en el cas de l'escó del president és la JEC i el Suprem", ha sentenciat el vicepresident. En aquest sentit, ha lamentat que des de JxCat s'assenyali "els altres independentistes que són companys de viatge per combatre la repressió i en cap cas els responsables". Per això els ha demanat que "focalitzin" les crítiques cap a Madrid. El mateix dimecres el cap de files d'ERC al Parlament ja va qüestionar l'actitud del president

Aragonès ha pronunciat aquestes paraules durant una visita a les noves instal·lacions del Disctricte Administratiu del Port de la Marina, a Barcelona. També ha parlat de la negociació oberta amb la Moncloa, per recordar que "els objectius" de la part catalana a la taula de diàleg són "referèndum i amnistia".