Junts per Catalunya no s'espanta davant les amenaces i avisos que ha rebut aquest cap de setmana des del govern espanyol, el cos diplomàtic, la Fiscalia i diversos líders polítics unionistes. El diputat de JuntsxCat i vicepresident del Parlament, Josep Costa, ha insistit que Carles Puigdemont té tot el dret a presentar-se a la investidura com a candidat a president de la Generalitat.

Ho ha deixat caure al programa Aquí parlem, que Lluís Falgàs condueix al canal 24 Horas de TVE, on ha insistit que des de JuntsxCat no desistiran de cercar fórmules que garanteixin la participació plena com a diputats dels electes que són a la presó o a l'exili. 

L'estat espanyol hauria d'alliberar els presos polítics i permetre que tornin a Catalunya els exiliats, ha dit Costa. "Si els poders de l'Estat no normalitzen la situació, amb l'alliberament dels presos i el retorn dels exiliats, haurem d'arbitrar fórmules perquè puguin exercir els drets com a diputats, inclosa la presentació a la presidència de la Generalitat":