La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha dit avui a Carles Puigdemont "que es vagi oblidant de tornar a ser president" perquè "és impossible que un fugitiu de la justícia amb greus causes judicials a les seva esquena i des d'un altre país pretengui governar Catalunya".

En declaracions als mitjans a Barcelona, a la manifestació de la policia espanyola a Barcelona, Arrimadas ha afirmat en relació amb Puigdemont que "la seva negra etapa ha passat" i ha considerat que "no pot ser que la primera mesura" del president del Parlament, Roger Torrent, sigui "anar-se'n a veure Puigdemont, que està fugit de la justícia del país i a sobre fer-ho amb diners públics".

"Em sembla que cal reprendre la dignitat del Parlament i tornar a una etapa de serietat", ha indicat, i ha demanat als partits independentistes "que reconeguin en públic el que tots reconeixen en privat" i que admetin així que Puigdemont no pot ser investit president de forma legal.

Sobre un possible retorn de Puigdemont a Catalunya i la possibilitat que al·legui "immunitat" com a diputat per evitar que el detinguin, la líder de Cs ha afirmat que "no hi ha privilegi que permeti que un fugit de la justícia pretengui ser president de Catalunya". "Com els agrada a membres de vells partits com Convergència acollir-se a privilegis polítics", ha criticat Arrimadas.