Junts ha acusat el Govern de fer "mal" a l'independentisme amb el caos de les oposicions, després de la destitució de la directora general de Funció Pública aquest dimarts. "Fa mal a l'independentisme que se'l vinculi a tanta incompetència", ha lamentat el vicepresident i portaveu del partit, Josep Rius. En una piulada, Rius ha assegurat que "no és bo per a l'independentisme que es pugui dir que s'han destinat 1,4 milions d'euros per a un fiasco tan vergonyant com el de les oposicions". 

En una línia similar s'ha expressat aquest dimarts al matí el secretari general de Junts, Jordi Turull, que ha criticat que "el tema de les oposicions ha sigut un caos que afecta el prestigi de la Generalitat". "Novament, se centrifuguen responsabilitats. Hi ha d'haver responsabilitats polítiques", ha afegit Turull. Ha sigut poc després d'aquestes declaracions quan el Govern ha cessat la directora general de Funció Pública, Marta Martorell. Tot i això, hi ha qui reclama la dimissió de la mateixa consellera de Presidència, Laura Vilagrà. En aquest sentit, de moment, Junts s'ha limitat a demanar-ne la compareixença.

L'exvicepresident del Govern Jordi Puigneró ha anat més enllà, tot sumant el desgavell a les oposicions amb un nou caos a Rodalies. "Ni ERC ni el PSC-PSOE de Salvador Illa poden avui donar lliçons de bona gestió", ha piulat Puigneró. Just aquest dilluns Illa havia apuntat que "un Govern que no sap organitzar unes oposicions no és el més indicat per dirigir un país". 

Mònica Sales considera que Marta Martorell ha estat un "cap de turc" en el "desgavell" de les oposicions

Aquest dimarts a la tarda, la portaveu de Junts al Parlament, Mònica Sales, ha atès els mitjans de comunicació per denunciar el "desgavell" viscut el dissabte amb les oposicions i ha considerat que la destitució de Marta Martorell, qui era directora general de Funció Pública, és una "presa de pèl" i la veu com la "cap de turc" de tot el que ha passat. Sales ha exigit al Govern "responsabilitats polítiques d'alt nivell" per aquest episodi, que ha "posat en qüestió la reputació" de la Generalitat. La portaveu juntaire no ha descartat demanar la dimissió de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, tot i que el partit vol esperar a les explicacions que faci en una compareixença: "En funció de si s'amaga i assumeix o no les responsabilitats, valorarem el següent pas a fer".

Per la seva banda, el Govern ha habilitat un web per recopilar les incidències de les oposicions. És així com respon a la petició dels sindicats de recopilar informació per conèixer l'abast de les incidències. El formulari estarà a disposició dels aspirants afectats pels errors logístics en el procés d'oposicions quatre dies, des d'aquest dimarts fins divendres. Va ser divendres quan aspirants i sindicats van denunciar retards, cancel·lació d'exàmens i violacions de l'anonimat de les proves on estaven convocades 13.581 persones. L'executiu català va espolsar-se les culpes i va apuntar que les irregularitats podien ser imputables a l'empresa a qui es va subcontractar la gestió d'aquests exàmens per estabilitzar el personal.