Junts i el PSC demanaran la compareixença de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, perquè doni les explicacions sobre el caos de les proves d’oposició per ser funcionari de la Generalitat. Junts considera que el Govern ha de "donar totes les explicacions oportunes al desgavell" originat en l'organització dels exàmens. En aquest sentit, la formació indepedendentista titlla de "pèssima" l'actuació de la Generalitat.

 "És inadmissible el que van patir ahir més de 13.500 funcionaris. Un cop més el Govern ha tornat a centrifugar responsabilitats culpant a l'empresa subcontractada. És el Govern qui ha supervisar el procés per garantir-ne el correcte funcionament", ha lamentat la portaveu del grup parlamentari de Junts, Mònica Sales. I ho ha reblat, tot assegurant que "s’està institucionalitzant la incompetència". Sales també ha anunciat que el seu grup parlamentari, a més de demanar la compareixença de la consellera, registrarà preguntes parlamentàries per tal d'aclarir què va passar i que s’assumeixin responsabilitats. 

No només Junts reclama que Vilagrà doni explicacions, sinó que també ho fa el PSC. La portaveu del PSC, Alícia Romero, ha anunciat que el seu partit també requerirà la compareixença de Vilagrà arran del desgavell organitzatiu de les oposicions. Segons els socialistes, aquest descontrol va provocar que milers d'aspirants patissin retards "inadmissibles" abans de poder examinar-se i que a més ho haguessin de fer en "condicions pèssimes" per la "deixadesa de funcions" del Departament de Presidència. Sobre aquest punt, Romero afirma que aquest "desgavell" no es pot tornar a repetir i considera "del tot insuficients" les explicacions donades per Presidència.

A més, Romero creu que és "molt poc seriós" que el Govern intenti "desviar tota la responsabilitat cap a l'empresa privada que va contractar per organitzar les proves". "El Govern ha d'assumir la seva responsabilitat en aquest desastre i això és el que demanarem al Parlament, si s'escau. Primer, però, volem escoltar les explicacions que pugui donar la consellera Vilagrà, la responsable última de tot aquest despropòsit", ha assenyalat Romero.

Allau de crítiques pel caos en les oposicions de la Generalitat

La jornada d'aquest dissabte del concurs d'oposició a la Generalitat ha estat un despropòsit. Entre altres problemàtiques, s'han viscut retards, excés de gent a les aules, falta de taules i desinformació. "Ens sentim humiliats i vexats. Ens han faltat al respecte, amb l’horari, responent amb mala educació cada pregunta que fèiem per saber què passava", ha denunciat una aspirant a través de les xarxes socials. 

Concretament, un total de 13.581 treballadors de la Generalitat han assistit aquest dissabte a les 9.00 hores per a les oposicions a l'estabilització de la Generalitat. Des de primera hora del matí, s'han format llargues cues a les portes dels centres d'arreu de Catalunya on se celebraven les proves. I les cues s'han sumat a la desinformació. Un còctel explosiu que ha esclatat, tot generant caos. "Són les 10 hores i la gent continua al carrer, ningú té informació per distribuir a les aules corresponents", ha comunicat un usuari a Twitter. Aquest mateix usuari ha informat que la gent donava "cops a les portes" per exigir respostes.