Els usuaris de la línia R2 Sud es trobaran aquesta matí amb problemes de mobilitat. Un incendi en un quadre de senyals Gavà altera la circulació en aquesta línia de Rodalies, fent que els trens circulin en intervals de 30 minuts entre Sant Vicenç de Calders-Vilanova-Castelldefels-Barcelona. Davant aquesta situació, Renfe ha comunicat que intentarà posar trens de màxima capacitat per tractar de pal·liar els efectes d'aquesta incidència. Malgrat tot, es preveu que hi hagi moments en què ni amb aquests trens es pugui assumir el gran nombre de passatgers que utilitzen els trens a primeres hores del matí. 

A més, hi ha altres problemes a la xarxa ferroviària catalana. Els trens regionals de Tarragona i l'Ebre circulen desviat pel Penedès per arribar a Barcelona En concret, estan afectades l'R13, R14, R15, R16, R17. No es descarten retards. Tot plegat estan despertant la indignació dels usuaris. 

L’avaria va produir-se dilluns a les 21:00 hores, quan va tenir lloc un incendi en un quadre de senyals que afecta l’enclavament de Gavà. Centenars de persones es van quedar tancades entre dues i tres hores a diversos trens de Rodalies de la línia R2 Sud i en alguns regionals que connecten Tarragona i les terres de l'Ebre amb Barcelona. Tècnics d’Adif han estat treballant des d’ahir per determinar les causes de la incidència i intentar-la resoldre. De moment no hi ha cap previsió de quan es podrà restablir la normalitat al servei.

Els usuaris, molt enfadats

Els usuaris de Rodalies estan enfadats pels retards i es queixen a través de les xarxes socials dels retards causats per l'avaria:

Alguns viatgers han explicat a l'ACN que els combois s'aturen vint minuts a cada estació i que se senten com "sardines en llauna" perquè els vagons van massa plens. Les queixes i la tensió han estat els grans protagonistes de la jornada entre els usuaris de la línia R2 Sud de Rodalies aquest dimarts. A l’estació de Castelldefels, nombrosos passatgers han expressat el seu malestar després que el tren en què viatjaven s’hagi aturat en aquesta estació durant més de quinze minuts. .