Salvador Illa afirma que "un Govern que no sap organitzar unes oposicions no és el més indicat per dirigir un país". El primer secretari del PSC i cap de l'oposició carrega així contra el Govern pel caos de les oposicions. I és que, en les oposicions d'aquest dissabte, més de 13.000 treballadors públics han patit retards i diverses irregularitats. Illa també ha aprofitat una atenció als mitjans amb motiu de l'1 de maig per titllar de "pobra" la resposta donada al respecte per part de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà. I subratlla que la seva formació vol "arribar al fons de l'assumpte".

Però Illa no és l'únic que ha reaccionat a la mala organització de les oposicions, també ho ha fet l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Concretament, ha instat el Govern a "donar explicacions" sobre les incidències que es van produir durant la realització dels exàmens d'oposicions de l'Administració Pública de la Generalitat. I ha demanat als responsables de Funció Pública que expliquin "com es resoldrà per garantir que es facin aquestes proves amb totes les garanties".

 

Qui també s'ha pronunciat al voltant de la qüestió és Anna Grau, alcaldable de Ciutadans per Barcelona de cara a les eleccions municipals del 28 de maig. La candidata del partit espanyolista ha demanat al Govern organitzar bé oposicions i no donar lliçons de sindicalisme."Alguns governs que ens volen donar lliçons de sindicalisme haurien d'aprendre a organitzar unes oposicions", ha asseverat.

Per contra, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha mostrat confiança "en la feina del Govern per corregir els errors que s'hagin produït".

 

El Govern repetirà les proves amb incidències més greus abans de l'estiu

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha informat aquest diumenge que el Govern repetirà, abans de l'estiu, aquelles proves que hagin patit incidències més greus. Per recollir-les, el Govern habilitarà una bústia. Després, es decidirà quins són els exàmens que s'hauran de repetir. "Volem analitzar les anomalies perquè algunes són greus i probablement caldrà repetir exàmens, però cal aïllar els grups en els quals no va haver-hi incidències dels que sí", ha explicat Vilagrà. 

Els sindicats demanen el retorn de les taxes als afectats

El sindicat confederat IAC-CATAC ha demanat a Funció Pública que la repetició de convocatòries es faci "com més aviat millor". "Ens hem constituït en un gabinet de crisi i seguirem treballant per resoldre aquest conflicte i que no torni a passar", ha explicat. També ha informat que s'ha sol·licitat el retorn de les taxes de les proves als aspirants a tall d'indemnització.

Manel Pulido, coordinador de l'Àrea Pública de CCOO, ha detallat que el gabinet de crisi es reunirà el pròxim dimecres 3 de maig i que, un cop recollides i analitzades les incidències a través de la bústia, "s'haurà d'informar a cada persona, urgentment, de la situació en què queda el seu procés concret, amb l'objectiu que si alguna prova s'hagués de repetir, sigui abans de les properes vacances d'estiu". I ha exigit que "no es torni a externalitzar mai més un procés i que l'empresa sigui sancionada".