El tinent coronel responsable de la policia judicial a Catalunya, Daniel Baena, va declarar aquest dimarts al Tribunal Suprem i Òmnium Cultural ja ha fet públic un vídeo per desemmascarar el testimoni del policia. 

Primerament, l'entitat independentista alerta Baena del delicte de fals testimoni i recorda que la Fiscalia basa la sedició i la rebel·lió en uns atestats de la Guàrdia Civil signats per Daniel Baena. 

Òmnium també fa referència al perfil de Twitter amb el nom de 'Tácito' , un compte des del qual es carregava contra l'independentisme. A la sessió d'aquest dimarts, Baena va negar estar al darrera del perfil i va afirmar que només n'era seguidor des d'un compte personal seu (que ja no té). 

El compte es dedicava a carregar contra polítics que ell mateix investigava a les causes obertes contra l’1 d’octubre i on també qüestiona periodistes i Mossos. Òmnium no es creu el coronel de la Guàrdia Civil i recupera un article del diari Público que revela que Baena era el propietari d'aquest perfil de Twitter.

L'entitat independentista es pregunta com aquest agent "havia de fer informes imparcials". Acte seguit carrega contra la justícia espanyola i la titlla de "parcial" i "falsa".