Daniel Baena ha negat que estigués darrere el perfil de Twitter 'Tácito': "Ha estat desmentit a la premsa, al Congrés, al Senat...".

Però l'advocat de Junqueras i Romeva, Andreu Van den Eynde, li ha preguntat directament si és ell i si va publicar al seu perfil de Facebook i al d'Instagram la mateixa foto de Tácito. Però Daniel Baena ha dit que no recordava haver publicat la foto de la serp de cascavell enroscada.

El compte es dedicava a carregar contra polítics que ell mateix investigava a les causes obertes contra l’1 d’octubre i on també qüestiona periodistes i Mossos. 

tuits tacito

Així ha començat l'interrogatori de les defenses a qui va ser el relator de la investigació contra el procés. 

La sedició abans de la sedició

"Aquest terme el comencem a fer servir abans del 20-S, abans dels indicis de sedició", ha dit Daniel Baena i ha justificat que el fiscal "obre la porta per investigar". Tot i que la investigació estava centrada en el delicte de la malversació, el tinent coronel admet que s'investiga la sedició des del 2016. 

Tot i que el tinent coronel s'ha afanyat a deixar-ho clar: "No investiguem a partir de declaracions polítiques". "A mi el jutge mai em va ordenar investigar el procés", ha respost contundent a preguntes d'Andreu Van den Eynde.

Investiguem conductes de persones que fan coses

"No estàvem investigant ni l'ANC ni Òmnium, investiguem persones", ha dit el cap de la investigació de la Guàrdia Civil que va posar la base de la denúncia per sedició i la querella contra Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. "Investiguem conductes de persones que fan coses, no entitats que fan coses", ha insistit. 

De tota l'anàlisi de correus i trucades, però, no es desprèn en cap conversa que hi hagués cap incitació a la violència. Ho ha dit el mateix Daniel Baena, que també ha admès que a nivell personal sí que pot corroborar que en les converses es parlava sempre de moviments pacífics.

També ha admès que van demanar abalisar un cotxe per fer-ne el seguiment, però que el jutge no ho va autoritzar.