El cap de la unitat d'investigació judicial de la Guàrdia Civil a Catalunya, Daniel Baena, ha negat aquest dimarts que estigués darrere el perfil de Twitter 'Tácito': "Ha estat desmentit a la premsa, al Congrés, al Senat...".  El compte es dedicava a carregar contra polítics que ell mateix investigava a les causes obertes contra l’1 d’octubre i on també qüestionava periodistes i Mossos. 

La vertadera identitat de 'Tácito' va ser avançada pel diari Público el febrer de 2018. Avui, després de sentir la negació que Baena ha fet d'aquella informació, el mateix mitjà ha recuperat la conversa que un dels seus periodistes va mantenir telefònicament amb Baena, on aquest acceptava que sí que era el propietari del compte 'Tácito'.

Al principi de la conversa, confirma que ell és Tácito i ho justifica dient que "és una cosa personal que no té res a veure" amb les investigacions de les que s'encarregava. També explica que el perfil el gestionen entre diverses persones, tot i que es nega a dir qui són. Després d'unes quantes preguntes, Baena canvia de versió i, tartamudejant, passa a dir que ell no gestiona el compte, que "pensava que es referia a una altra cosa". La conversa acaba amb Baena oferint una trobada al periodista per "parlar".

A continuació, es pot escoltar l'àudio original de Público: