La defensa de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull han sol·licitat al Tribunal Suprem la llibertat provisional per evitar patir noves conductes "humiliants" dels agents policials durant els trasllats fins a la seu judicial, on el pròxim 12 de febrer començaran a ser jutjats.

Concretament, denuncien les conduccions del trajecte a Soto i el dret a la presumpció d'innocència per les declaracions de la secretària d'Estat d'España Global, Irene Lozano.

A més, també es torna a reiterar que s'imposin mesures menys oneroses per afrontar el judici sense vulnerar el dret a la defensa. 

Els presos polítics ressalten, entre les condicions del trasllat, les imatges captades per la Guàrdia Civil, que es van fer públiques hores després. Els agents es reien de les persones que es van concentrar als accessos del centre penitenciari.

En l'escrit, l'advocat dels presos polítics, Jordi Pina, també critica les associacions de guàrdies civils que van donar suport a l'agent i recorda que "no és la primera vegada" que els processats "són objecte de tractaments humiliants en el context de conduccions policials".

Per això, demana mesures cautelars menys costoses "que no menyscabin en cap moment la dignitat que es mereixen i que els evitin ser sotmesos diàriament a futures burles policials com les descrites". D'una altra banda, Pina acusa la secretària d'Estat d'Espanya Global, Irene Lozano, de vulnerar el dret a la presumpció d'innocència per unes declaracions a la BBC.