La directora d'España Global, Irene Lozano, ha posat els peus a la galleda en la primera entrevista a la BBC, quan ha donat per fet que els presos polítics catalans van "cometre delictes", sense que cap tribunal espanyol hagi sentenciat res en aquest sentit. L'afirmació de Lozano s'ha interpretat en el sentit que la sentència del judici al procés ja és evident per als organismes del govern espanyol, vulnerant la presumpció d'innocència.

Lozano, exdiputada d'UPyD, ha manifestat en una entrevista a la BBC, dins la seva campanya per millorar la imatge d'Espanya, molt erosionada a nivell internacional per la repressió al procés català, que "no passa cada dia que líders polítics que han comès delictes penals vagin a judici". "Leaders that have committed criminal offences", afirma en anglès.

Coincidint amb aquesta entrevista ha esclatat una crisi diplomàtica entre el Regne Unit i Espanya, per la pressió que ha fet el govern de Pedro Sánchez perquè la UE defineixi Gibraltar com una "colònia de la Corona britànica".