La líder d'En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha assegurat aquest dissabte que el Govern està "acovardit, acomplexat i arraconat per la pinça de Junts i el PSC". En la seva intervenció a l'acte de presentació del candidat del partit a l'alcaldia de Molins de Rei, Lucas Ferro, Albiach ha assenyalat que la "sociovergència" existent en aquest municipi del Baix Llobregat —que fins en tres ocasions ha tingut governs de coalició entre el PSC i Junts— "s'està estenent per tot Catalunya". "Ja podem parlar amb totes les lletres de la pinça de Junts i del PSC per frenar les transformacions i els canvis que necessita el país", ha afegit Albiach.

Albiach critica que Junts i el PSC impedeixen millores al país

Albiach ha posat diversos exemples del que suposa la unió d'aquests dos partits per defensar els seus interessos. El més recent, aquest divendres en la cimera sobre la sequera entre Govern i oposició, que finalment va acabar sense acord per les discrepàncies sobre el règim sancionador, ja que PSC i Junts exigien que s'eliminés o que s'establís una moratòria fins a les eleccions municipals del 28 de maig. Per a Albiach, en aquesta cimera es va constatar "aquesta pinça de Junts i el PSC, quan pretenien que els agricultors no puguin regar els camps i, en canvi, els seus alcaldes puguin regar els jardins, perquè estem en època electoral. "

Altres exemples inclouen l'estratègia davant la crisi de l'habitatge o la postura contrària d'aquests dos partits a augmentar els impostos a les rendes més altes. Així, Albiach ha denunciat que impedeixen millores al país "quan intenten frenar que els més rics paguin més per redistribuir els impostos o quan no volen aturar els peus als especuladors de l'habitatge". També ha recordat que la sociovergència vol "inundar Catalunya de macroprojectes", en referència als polèmics projectes d'ampliació de l'aeroport del Prat, la construcció del macrocomplex del Hard Rock al camp de Tarragona o l'ampliació de la Ronda Nord. Alhora, ha recordat que PSC i Junts van votar en contra que "la cúpula de l'església a Catalunya comparegués en una comissió per esclarir què ha passat amb els casos de pederastia al nostre país". 

Davant aquest escenari de sociovergència, els comuns han presentat la candidatura de Lucas Ferro, actual diputat per aquest grup al Parlament, per crear un govern alternatiu a Molins de Rei. El principal reclam dels comuns és que cal un Ajuntament "amb voluntat política" per garantir l'accés a l'habitatge, combatre l'emergència climàtica o recuperar la gestió pública dels serveis municipals, entre altres qüestions.