ERC culpa el PSC del fracàs de la cimera contra la sequera. La portaveu del partit republicà, Marta Vilalta, ha acusat aquest dissabte els socialistes de "bloquejar el règim sancionador" en una entrevista a RAC 1. En aquest sentit, Vilalta ha assenyalat que "l'obstinació" del PSC ha impossibilitat l'entesa. 

Vilalta també ha respost a la portaveu socialista, Alícia Romero, que ha instat el Govern a convocar una nova reunió. Així doncs, Vilalta s'ha obert a continuar negociant, però ha advertit que el Govern implementarà les mesures "necessàries" per pal·liar els efectes de la sequera.

D'altra banda, la portaveu d'ERC ha subratllat que la seva formació i el Govern sí que van arribar a algun acord amb Junts, però que la resta de partits no s'hi van sumar. ERC i Junts es van posar d'acord amb una moratòria per "guanyar unes setmanes", però no van trobar els suports necessaris.

Vilalta atribueix el fracàs de la cimera de l'aigua al "bloqueig per electoralisme" d'alguns partits

En acabar la cimera de l'aigua d'aquest divendres, Vilalta ja va atribuir la falta d'acord al "bloqueig per electoralisme" d'alguns partits. "Han posat els interessos particulars per damunt del país", va lamentar. Malgrat el "partidisme i l'electoralisme de l'oposició", Vilalta va valorar el compromís del Govern per tirar endavant mesures contra la sequera encara que no hi hagi un "acord global". Es tracta, segons va explicar, d'unes mesures "útils i necessàries" i un "punt de partida" per lluitar contra la greu situació de sequera que viu el país.

El PSC insta el Govern a convocar una nova reunió per la sequera

 "Si ens truquen hi anirem amb voluntat de pacte", ha afirmat aquest dissabte la portaveu del PSC, Alícia Romero, en una entrevista a RAC1. Així, el PSC ha instat el Govern a convocar una altra reunió per abordar la situació de sequera. Aquesta petició arriba després del fracàs de la cimera de l'aigua entre l'executiu i els partits.

La portaveu socialista també ha afirmat que l'executiu és qui té "més responsabilitat" en la falta d'acord entre Govern i oposició sobre l'estratègia a seguir per respondre a la sequera. Romero també ha aprofitat l'avinentesa per criticar el Govern. Així, l'ha acusat de "carregar les culpes als ajuntaments". I ho ha reblat, tot assegurant que l'executiu no ha fet propostes i que el PSC ha posat "totes les facilitats del món".

No obstant això, la portaveu també ha declarat que li agradaria tancar un acord en "els dies vinents" i que confia en la "bona manera d'actuar" del president Pere Aragonès.