El diputat d'EH Bildu, Jon Iñarritu, ha comentat amb ironia la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de suspendre cautelarment el decret del Govern que ajornava les eleccions al Parlament del 14-F, mantenint així viva la convocatòria electoral. Iñarritu veu en l'acord de la sala contenciosa administrativa una nova intervenció dels tribunals en l'acció del govern català. "Tot el que sigui dur la contrària al Govern els va bé, no?", apunta el diputat basc.

No se li escapa al diputat de Bildu com ha estat de decisiu el poder judicial, concretament el TSJC, en el desenvolupament de la legislatura que ara es dona per acabada, concretament la inhabilitació del president Quim Torra. La crítica d'Iñarritu va així en la mateixa línia que l'expressada pel mateix Torra, que ha assegurat que "el TSJC continua obstinat a governar Catalunya al marge de les urnes, la democràcia, els drets fonamentals i la voluntat dels ciutadans".

Acord del TSJC

La sala cinquena del TSJC ha resolt aquest matí suspendre cautelarment el decret del Govern del passat divendres que ajornava les eleccions al Parlament al proper 30 de maig, de manera que es manté en vigor la convocatòria del 14-F. Immediatament, la Junta Electoral Central ha ordenat que es reprengui el procés electoral.

El TSJC ha acceptat les mesures cautelaríssimes sol·licitades per un particular. La sala ha acordat la suspensió provisional del decret, sense esperar a resoldre sobre el fons de l'assumpte, per evitar que la seva decisió final tingui efectes "irreversibles" sobre la convocatòria electoral del 14-F, que exigeix posar ja en marxa el procés per dur a terme la votació. El tribunal, que ha de resoldre fins a quatre recursos contra el decret de suspensió, ha donat de termini fins dijous al Govern i la Fiscalia perquè presentin les seves al·legacions.

Imatge principal, el diputat de Bildu, Jon Iñarritu / EFE