Es vanta del diàleg. El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha acusat el Govern de tenir por d'aparentar que els problemes amb la Moncloa ja s'han resolt., després de la reunió que va tenir la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, amb el seu homòleg espanyol, Félix Bolaños. Com que l'executiu català té suposadament aquesta por, tendeixen a semblar "més reticents". Així ho ha dit aquest divendres en una entrevista a TVE, on ha estat preguntat per la manera com Vilagrà no es va mostrar tan optimista com Bolaños quan va acabar la trobada: "En el Govern de Catalunya tenen algunes diferències amb el govern espanyol i potser els fa por aparentar que els problemes ja s'han resolt i, per tant, tendeixen a semblar com més reticents".

En aquesta línia, Iceta ha manifestat que el més important és que el diàleg s'ha reprès i que hi haurà tant una reunió de la taula de diàleg com una trobada entre els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez. "Aquesta és la bona notícia que es desprèn clarament de l'encontre", ha afegit. Tanmateix, no s'ha atrevit a oferir cap data ni per una cosa ni per l'altra. Justament aquest mateix divendres, la portaveu parlamentària del PSC, Alícia Romero, ha proposat que la taula de diàleg es reprengui al setembre, quan just farà un any de l'última reunió.

Els Jocs d'hivern

En un altre ordre de coses, el ministre d'Esports ha defensat l'actuació del Comitè Olímpic Espanyol (COE) després de les crítiques del president de l'Aragó, Javier Lambán. Quan el COE va decidir cancel·lar la candidatura conjunta per als Jocs d'hivern del 2030, Lambán va titllar l'organisme olímpic "d'aliat de l'independentisme". És veritat que el president de la institució, Alejandro Blanco, havia assenyalat l'aragonès com a principal responsable del fracàs de la candidatura conjunta. "El COE ha jugat bé les cartes", ha dit Iceta, perquè ha "intentat" que s'arribés a un acord. "Jo comprenc que hi hagi qui pugui considerar una altra cosa, però el que hem vist des del Ministeri és que el COE ha intentat fins a l'últim moment que es produís un acord i lamentablement no ha arribat", ha afegit. 

El mateix Iceta també va estar en el focus de les crítiques per tota aquesta qüestió, però les va rebutjar aviat. És més, ara ha aprofitat també per repartir culpes. A parer seu, hi ha hagut dos governs que "intentaven defensar el seu interès territorial". No hi ha hagut cap disputa política, sinó una de territorial mitjançant la qual s'ha perdut una "oportunitat per Espanya i l'esport". Ha lamentat que no hi hagi hagut acord perquè és "una oportunitat perduda", tot demanant que la gent es quedi amb el que és fonamental: "No s'ha arribat a un acord imprescindible per presentar la candidatura conjunta". Les opcions de cara al 2034 són individuals, de manera que ha insistit en el fet que "qui ha de presentar la candidatura és el COE i només es pot presentar una candidatura per país". Cada govern presentarà el seu projecte i serà el comitè olímpic qui opti per un o l'altre.