La fiscalia té previst acusar el major dels Mossos Josep Lluís Trapero de rebel·lió, segons publica la cadena SER. Tot i que la jutge Carmen Lamela el va processar per un delicte de sedició i per un de pertinença a una organització criminal per haver permès la celebració del referèndum de l'1 d'octubre, la Fiscalia de l'Audiència Nacional considera que se l'ha d'acusar de rebel·lió.

L'acusació de rebel·lió no només seria per a Trapero; en la mateixa causa hi ha l'ex-secretari general d'Interior Cèsar Puig i l'ex-director general dels Mossos, Pere Soler, per qui també es podria sol·licitar entre 15 i 25 anys de presó.

Els acusats seran jutjats per la secció primera de l'Audiència Nacional formada per la presidenta de la secció, Concepción Espejel, Ramón Sáez i Manuela Fernández de Prado. Si més no, encara no hi ha data pel judici. 

Presos polítics

Pel que fa als presos polítics, l'Advocacia de l'Estat discrepa de la fiscalia i no acusarà els presos polítics catalans de rebel·lió sinó de sedició (a banda de malversació). A la pràctica això representaria una pena més suau, però pírrica: 14 anys en comptes de 20. És del tot inacceptable per als líders independentistes i per al Govern i els partits sobiranistes.

L'escrit d'acusació que presentarà demà divendres l'Advocacia descarta finalment la rebel·lió, que implica un alçament violent, i aposta pel delicte igualment greu de sedició, que no implica violència.