La fiscalia ha demanat que s'activin les euroordres contra Carles Puigdemont, tots els consellers del Govern a l'exili i Anna Gabriel. També que es faci una nova ordre de detenció per a Marta Rovira després que aquest matí no hagi comparegut al Tribunal Suprem.

Després de comunicar la interlocutòria a les parts i de revisar les mesures cautelars, el jutge Pablo Llarena ha de decidir si envia a la presó els diputats processats que avui compareixen al Suprem i si activa l'euroordre de detenció per tots els acusats que es troben a l'exili, tal com li ha demanat la fiscalia. Els processats que formen part del Govern: Carles Puigdemont, Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i Clara Ponsatí, així com Marta Rovira i Anna Gabriel.

Llarena ha argumentat en dues ocasions, quan li ha demant la fiscalia, que no activaria les euroordres fins que no hi hagués l'escrit de processament. I avui, amb l'escrit a la mà, li ha tornat a demanar. 

Gabriel va marxar un cop va saber que estava imputada i abans de comparèixer el 20 de febrer al Suprem. I Rovira ho ha fet aquest mateix matí i per sorpresa, davant el risc d'entrar a la presó fins que es faci el judici.

No tots els acusats a l'exili estan processats per rebel·lió, és el cas de Lluís Puig i Meritxell Serret, que estan processats per desobediència i malversació, i d'Anna Gabriel, que està processada per desobediència.  

El jutge Pablo Llarena va acordar rebutjar la petició de la fscalia de dictar una ordre europea de detenció contra el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, el passat mes de gener.