Crítiques als executius català i espanyol, però sense cap atac a l'extrema dreta. El diputat del Partit Popular i líder de la formació a Catalunya, Alejandro Fernández, ha criticat la deriva d'aquest Govern per ser suposadament massa extremista. "Hi ha una majoria d'esquerres, sí, però no antisistema", ha recordat al president Pere Aragonès en la seva intervenció en el debat de política general que se segueix celebrant aquest dimecres al Parlament.

Fernández ha dit això per criticar les xifres en les quals es mou actualment el país, que lidera els rànquings de "fuga d'empreses", "vandalisme" o "barraquisme", entre altres molts indicadors que ha assenyalat. "Catalunya segueix aglutinant el 50% de les ocupacions de tot l'Estat", ha afegit.

El canvi estratègic de l'independentisme

En aquest sentit, el diputat del PP ha destacat que "Catalunya no està ni espoliada ni represaliada". "Els separatistes són els burgesos aquí i volen seguir amb el procés per seguir guanyant diners", ha assegurat.

Llavors, Fernández ha començat a carregar contra el moviment independentista, que ha fet "un canvi d'estratègia". "El separatisme ja no aposta per les mobilitzacions, ara vol desprestigiar Espanya com un Estat feixista", ha afirmat. Quelcom que s'està fent amb la connivència del govern espanyol, en especial del PSOE.

La connivència del PSOE

El líder dels populars té molt clar que l'independentisme vol afeblir les institucions espanyoles. Aleshores, "quan la debilitat de l'Estat sigui real, ho tornaran a fer", ha dit en referència a la celebració d'un nou referèndum. De fet, en aquest cas ha assenyalat una suposada hipocresia de la CUP: "Després de defensar l'1-O, ara vol fer un nou referèndum".

L'independentisme no seria capaç de portar a terme aquesta tasca d'afebliment de l'estat espanyol sense l'ajuda de l'executiu de Pedro Sánchez, segons Fernández. Així doncs, ha aprofitat gran part del temps de la seva intervenció per carregar contra el líder dels socialistes a Catalunya, Salvador Illa: "Diu el senyor Illa que sota el govern del PP es van celebrar dos referèndums il·legals, però en aquell moment l'executiu espanyol va estar-hi sempre en contra. Ara, els independentistes actuen amb la connivència del PSOE".

El presidente del partido popular en Catalunya, Alejandro Fernández ple del Parlament, debat política General Faristol - Sergi Alcàzar

Fernández durant la seva intervenció al debat de política general del Parlament / Sergi Alcàzar

El diputat del PP ha dit tot això pel presumpte apropament entre els dos governs, malgrat la detenció de Carles Puigdemont. La comissió bilateral, la taula de diàleg o les negociacions pels pressupostos són proves pel dirigent popular del tracte de favor del PSOE al moviment independentista. De fet, i de manera anecdòtica, ha criticat les paraules de la ministra Isabel Rodríguez sobre la comissaria de Via Laietana i ha afegit el següent: "Si s'ha de tancar, també caldria tancar tots els llocs pels quals va passar Jaume I, que de demòcrata en tenia ben poc".

Fernández només s'ha dedicat a criticar els governs català i espanyol. En canvi, no ha fet cap referència ni a Vox ni a la resta de l'extrema dreta, malgrat les paraules que va pronunciar Mariano Rajoy a la convenció nacional del PP, que va instar Pablo Casado a fugir del populisme. Lluny ha quedat aquell Alejandro Fernández que va carregar durament contra la ultradreta en la campanya de les eleccions del 14-F.

 

Imatge principal: El líder del Partit Popular a Catalunya, Alejandro Fernández / Sergi Alcàzar