L'eloqüència en el discurs d'Alejandro Fernández continua igual que en els debats electorals previs al 14 de febrer. A l'ara líder del Partit Popular català, li agrada interactuar amb el seu públic i se sent còmode cada vegada que li toca parlar.

Més enllà del discurs, és a dir el contingut, Fernández destaca per les maneres, el com. Avui, en el seu torn de paraula al segon debat d'investidura s'ha dirigit directament a dos candidats: Pere Aragonès i Salvador Illa. Pel republicà és a qui li ha dedicat més minuts i de qui ha lamentat que "tingui por que li diguin botifler".

"Ja li estan dient botifler"

Tirant de l'experiència que assegura acumular, Fernández li ha donat un consell a Aragonès: "Ja li estan dient botifler, potser li aniria bé una temporada al PP català per digerir les crítiques, sembla mentida que hagi de venir jo a dir-li". Per crítiques, el diputat popular es refereix a les que li poden "caure de Waterloo" i li ha demanat que trenqui amb "el cordó umbilical" que el lliga al president Carles Puigdemont. En la recerca per trobar una confrontació entre Junts i ERC, Fernández assegura que els primers pretenen "humiliar de forma sistemàtica" Aragonès des d'un "ens que no té legitimitat per dirigir la política catalana". Aragonès li ha recordat que "no té complexos" i se sent molt tranquil.

 

Fernández se sentia tan pletòric que fins i tot ha declarat que ha estat "brillant" en el seu torn de paraula i ha convidat als diputats, des dels seus escons, a "aplaudir si els venia de gust" la seva intervenció. Tirant de pandèmia, el Partit Popular demana que els independentistes se centrin amb el coronavirus i les dades, que en les darreres hores han pujat, i es treguin de sobre "el problema de Waterloo i el milió d'euros que reclamen per seguir regant la seva estructura". Fernández, s'ha inspirat en frases del tertulià Salvador Sostres per a definir la casa de Puigdemont com una 'Maniac Maison' que "té un aspecte friki i fantasmagòric".

"Illa mentider"

Al socialista Salvador Illa, de qui Fernández veu la rivalitat directa, també li ha dedicat la part final del seu discurs: "És un sac de mentides, havia dit que mai negociaria un govern amb Esquerrra. No té dret a mentir sistemàticament i enganyar els catalans de bona fe". I considera que l'estratègia del PSC és una "operació de màrketing que no soluciona les qüestions" de fons. Per això, ha conclòs: "Ni efecta Illa, ni taula de diàleg, ni distensió. Tan sols arrogància".