Amb el segon debat d'investidura de Pere Aragonès d'aquest dimarts frustrat, el PSC no abandona encara la idea de governar a Catalunya. "Em sentiria molt còmode en un Govern amb els comuns, és el que treballarem per oferir", ha afirmat el mateix líder socialista, Salvador Illa, en una entrevista al programa Més324 que dirigeix i presenta Xavier Grasset.

Illa ha reiterat que els 33 diputats del PSC tornaran a votar en contra de la candidatura d'Aragonès i no perd l'esperança de poder "liderar una alternativa" des del Govern de la Generalitat. "Em toca liderar-la amb la victòria electoral que vam tenir", ha defensat durant l'entrevista.

Evitar un horitzó electoral

La proposta d'ERC, però, no convenç als socialistes perquè, segons Illa, parteix d'un "plantejament divisiu". "La independència no és el punt de trobada en la societat catalana", ha valorat. Per Illa, "la transcendència del moment" demana un govern ampli d'esquerres que pugui solucionar els reptes de la pandèmia i un govern amb Aragonès al capdavant "no tindrà solidesa" ni "lleialtat mútua".

Salvador Illa pleno investidura 3 EFE

Illa ha reiterat que els 33 diputats del PSC tornaran a votar en contra de la candidatura d'Aragonès. / Efe

"No és de sentit comú repetir una fórmula que ja ha fracassat", ha defensat, i ha assegurat que el fracàs del govern de Junts i ERC ens ha portat fins aquí, passant per alt la inhabilitació del president Quim Torra. "Correm el risc que aboqui a un horitzó electoral que no ens convé, i treballarem per evitar aquest horitzó", s'ha compromès. 

El PSC i la reforma del delicte de sedició

Durant l'entrevista al Més324, Illa també ha valorat altres aspectes de l'actualitat, com les promeses del govern espanyol amb Catalunya. La taula de diàleg és una d'elles. "Em sembla imprescindible", ha defensat el socialista, tot proposant celebrar dues taules, una amb els dos executius i una altra amb els grups parlamentaris. "Amb tots els grups parlamentaris, no és una bona estratègia excloure a ningú", ha argumentat Illa així la possible presència de l'extrema dreta de Vox i comparant-ho amb la participació de la CUP: "Molt diferents, però tots dos estan als dos extrems".

Per altra banda, Illa també s'ha mostrat partidari als indults tot i que no ha volgut pronunciar-se en profunditat sobre el tema. "És una obligació que té el govern d'Espanya", ha valorat.