El representant del PP,  Alejandro Fernández, ha advertit el candidat d'ERC a la presidència, Pere Aragonès, que depèn de la CUP i que ara els cupaires "van per ell". "Els obliguen a desobeir i després ells cauen de quatre potes i se salven, i vostès es mengen sencera la seva agenda política i social", ha indicat. "Catalunya segueix 6 anys després en mans de la CUP", ha afegit, recordant que els cupaires ja van tombar en el seu dia la investidura d'Artur Mas.

Fernández ha reconegut que el PP ha obtingut uns pèssims resultats a les eleccions del 14-F, que li van comportar només 3 diputats. "Som l'última força en representació parlamentària, no hem tingut un suport prou clar a les urnes", ha admès. I també ha considerat dolents els resultats dels comicis en general, perquè s'ha mantingut una majoria independentista. "No hi ha pogut haver canvi, seguim igual de malament", ha apuntat.

Segons el dirigent del PP, els independentistes van guanyar els comicis, però "saben que ni la independència ni l'autodeterminació ni l'amnistia no tenen cap recorregut". I ha afirmat que el preacord entre ERC i la CUP suposa un "efecte crida a la delinqüència", ja que considera que desautoritza i humilia els Mossos d'Esquadra i dona suport a la impunitat als violents, en les seves paraules. La política que surt del preacord és d'extrema esquerra, ha afegit.

Fernández ha començat la seva intervenció carregant contra la presidenta del Parlament, Laura Borràs. "Hem conegut que és flamant funcionària de l'estat espanyol". "S'ha de ser molt crac per dir que l'Estat és feixista i convertir-se en funcionària d'aquest. Això sí que és una jugada mestra", ha deixat anar. En realitat, Borràs és professora titular de la Universitat de Barcelona.

En el torn de rèplica, Aragonès ha recordat que els independentistes han arribat en els comicis al 52% dels vots per primera vegada, i ha reivindicat la gestió del Govern, tant en l'aspecte econòmic com en el de la pandèmia de la Covid. "Les urnes ens han situat en la mesura de la responsabilitat que volen els ciutadans que exercim", ha apuntat, i s'ha mostrat convençut que serà elegit president.

En una intervenció abans, el líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha protagonitzat un discurs força esbojarrat al Parlament i ha acabat tractant Catalunya d'"autonomia fallida".

El líder espanyolista ha menystingut la majoria de vots independentistes, tractant-los d'antidemocràtics. "L'al·lucinant acord que li permet presentar-se a la investidura només passa a Catalunya", ha dit acusant els partits independentistes de "rebutjar la democràcia liberal". "La democràcia està en perill per l'augment de les forces antiliberals", ha reflexionat després d'afirmar que el sistema actual és el que "majors quotes de riquesa ens ha donat".