Toni Cantó és pluriempleat. No només té el seu programa en una televisió ultra a punt de fer fallida, en què aprofita per llençar missatges contra el govern espanyol, especialment per les seves polítiques feministes, i l'independentisme; sinó que també exerceix com a professor en un "institut educatiu", fundat per Marion Maréchal-Le Pen, la polèmica neboda de Marine Le Pen que li va donar l'esquena a les últimes eleccions franceses i va demanar el vot pel també ultradretà Éric Zemmour. Fa tres anys que aquest centre, l'Institut Superior de Sociologia, Economia i Política (Issep) està instal·lat a Madrid i durant aquests anys hi han anat passant càrrecs i treballadors de Vox, com alumnes i com a professors, però també de Ciutadans: Toni Cantó, Juan Carlos Girauta i Carina Mejías, tres vells coneguts del partit taronja que han anat abandonant les seves files. 

En un vídeo compartit pel centre a YouTube i que ara recull eldiario.es, es pot veure Cantó exercint com a docent davant els seus alumnes i explicant a càmera en què els forma. Cantó, que va abandonar la seva feina com a actor per dedicar-se a la política, primer a UPyD, després a Ciutadans i finalment es va unir a les files del PP d'Ayuso a Madrid com a director de l'Oficina del Español, destinada a protegir aquesta llengua, se centra a impartir classes sobre comunicació, tot i que també es fan sessions sobre història, filosofia, economia, dret i geopolítica. Tal com explica l'ara presentador d'un late night, als seus alumnes els ajuda a controlar l'estrès, la por i el cos. Segons Cantó, és bo tenir un "gimnàs" on poder entrenar les coses que tenen a veure amb la comunicació, l'oratòria o la interpretació. I considera que els representants públics ja han de sortir entrenats per donar un discurs: "La tribuna d'oradors és un mal lloc per entrenar. A mi m'ha passat. Si fiques la pota en una tribuna o davant una càmera i un micro, les conseqüències solen ser desastroses", reconeix l'expolític. 

Girauta també se suma a l'ensenyament dels pròxims líders d'ultradreta 

Aquesta institució fundada per Marion Maréchal-Le Pen també ha compartit vídeos dels seus altres professors, com ara Juan Carlos Girauta. També exdiputat de Ciutadans, mà dreta d'Albert Rivera i crític d'Inés Arrimadas, ha estat un dels parlamentaris més polèmics del partit i, que després d'abandonar la política ha continuat criticant molt durament i de manera especialment barroera als seus rivals polítics a través de les xarxes. En el seu cas, en lloc de parlar de la seva docència, lloa el perfil dels inscrits en aquests cursos: "Hi ha una constant: L'extraordinari interès dels alumnes, un interès genuí, un interès desbordant per tot el que se'ls explica. És un ideal entre l'alumnat", presumeix.

 Tot i que treballa en aquest institut francès, Girauta va obrir el seu propi think tank fa uns mesos amb un excompany de partit, l'empresari Marcos de Quinto, exdirectiu de Coca-Cola a Espanya. El centre es diu Pie En Pared i segons els seus fundadors és un laboratori d'idees per lluitar contra "l'esquerra woke" i les polítiques "neocomunistes" en el terreny cultural. Algunes de les classes de Girauta, tal com ha explicat l'Issep a través de les xarxes, les fa acompanyat de Jorge Buxadé, líder de Vox a Europa, fet que demostra la proximitat de les seves idees.