El pacte ‘in extremis’ d’Inés Arrimadas amb Pedro Sánchez per prorrogar l’estat d’alarma pel coronavirus s’ha cobrat una segona víctima. Si ahir l’exdiputat Juan Carlos Girauta va anunciar que estripava el carnet del partit, aquest dimecres al matí un altre nom significatiu de la formació, l'exdiputada Carina Mejías, ha anunciat que també abandona el partit.

En un tuit, Mejías ha assenyalat que ja ha sol·licitat la baixa davant la impossibilitat de compartir la decisió d’Arrimadas "després d’aquests mesos tant difícils i d’una gestió de conseqüències tan devastadores per a tots els espanyols".

Diputada efímera

Mejías va ser diputada al Congrés durant dos mesos de l’any 2019. Tot i no ser escollida en les eleccions d’abril, va entrar-hi de rebot al juliol en substitució d’Antonio Roldán, que va causar baixa per disconformitat manifesta amb la línia que seguia el partit encara comandat per Albert Rivera. A les eleccions de novembre, Mejías va quedar fora del Congrés com una víctima més de l’ensulsiada del partit, que va perdre 47 dels 57 diputats aconseguits a l’abril.

Ara, Mejías se suma a la cada cop més nombrosa llista d’exmembres de Ciutadans i arriba just després que Inés Arrimadas hagi solidificat el seu lideratge aquest passat cap de setmana silenciant totes les veus crítiques. Així doncs, el primer pas d’Arrimadas al capdavant de Ciutadans s’ha cobrat ja dos caps, els de Girauta i Mejías.