El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, s’ha autoerigit aquest dissabte en el líder de “moltíssima gent” que és intransigent amb una possible amnistia a favor de l’independentisme. En declaracions al diari ABC, la vigília de l’acte contra l’amnistia a Madrid, el líder popular ha dit que la voluntat de l’acte és presentar una alternativa al projecte de Pedro Sánchez i l’independentisme. L’ànim de l’acte, segons diu Feijóo en l’avançament de l’entrevista que es publicarà aquest diumenge, és liderar missatges que transcendeixin “el mateix Partit Popular i abastin moltíssima gent que no accepta, que no separin, que ens divideixin i que hi ha una elit política que no se sotmeti a la llei i a les sentències del Poder Judicial”.

En l’entrevista, Feijóo admet que tot i no aconseguir guanyar la investidura no pensa deixar el seu despatx a Gènova perquè pensa que tard o d’hora podrà fer caure Pedro Sánchez. “Si no és ara, serà aviat”, assegura en referència a l’arribada del PP al govern espanyol. El líder popular es mostra disposat a mantenir-se al capdavant del partit: “Jo estic a disposició del meu partit, i mentre sigui útil al meu partit, compliré amb les meves obligacions. Però sobretot, no només amb el partit, reitero, sinó amb el resultat electoral”. Després de guanyar les eleccions, Feijóo no veu motiu per haver d’anar-se’n.

El popular legitima el seu intent d’investidura en el fet que ha guanyat les eleccions i haver aconseguit en el seu primer intent més vots i escons dels que va obtenir mai Pedro Sánchez a les urnes. “No només ha valgut la pena, sinó que seria impossible explicar que un partit que guanya les eleccions, que a més a més aconsegueix uns altres tres milions de vots i que representa a 11 milions d’espanyols no es presenti a la investidura”, afirma. La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha fet una crida aquest dissabte als socialistes contraris a l'amnistia a què es rebel·lin. Per la seva banda, el govern espanyol ha demanat a Feijóo que cessi amb les "crides a la corrupció i el transfuguisme".

Díaz ataca Feijóo per la investidura

Precisament aquest dissabte la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Yolanda Díaz, ha atacat Feijóo per l’intent d’investidura. Díaz ha dit que l’intent d’investidura és un “frau constitucional” per part de Feijóo en què involucra la ciutadania. La vicepresidenta espanyola en funcions ha assenyalat que ha quedat “clar” que l’intent d’investidura del popular fa “perdre el temps” al país.

Díaz ha continuat dient que el líder del PP s’ha posat “dins de la seva pròpia trampa”, pel fet que va dir que recolliria suports i parlaria amb presidents de les comunitats autònomes, però al final “ha mentit”. D’aquesta forma, Díaz ha assenyalat que Sumar concep la política com a “construcció” mentre que Feijóo i les “dretes” l’entenen com “un enfrontament” perquè només presenten la “política del no”.