Sonen les alarmes a Ferraz pels possibles casos de transfuguisme durant el ple d'investidura del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo. El líder dels populars no compta amb els suports necessaris per ser investit president, però durant les darreres jornades han començat a circular rumors sobre possibles casos de transfuguisme entre les files del PSOE. Davant aquestes suposicions, aquest dissabte la portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial en funcions, Isabel Rodríguez, ha exigit a Alberto Núñez Feijóo que cessi en les seves "crides a la corrupció i el transfuguisme".

Rodríguez ha comparegut davant els mitjans en el marc del XIII Ple de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per a criticar que Feijóo s'ha demostrat "incapaç" d'oferir res a Espanya ni d'oferir un programa de govern. L'únic que està oferint el PP, segons la portaveu del govern en funcions, és un "programa d'oposició" i "lamentablement haig de dir de la pitjor oposició, perquè s'ha reduït les seves aspiracions a aquesta investidura a fer una crida al Tamayazo, un fet catalogat com a corrupció", ha afirmat. En aquest mateix sentit, Rodríguez ha remarcat que els socialistes tenen "molt clar" el que han de fer i que respondran "amb el mandat que els espanyols van fer a les urnes, i és que Espanya ha de continuar avançant i ha de fer-se sota la presidència de nou d'un Govern encapçalat pel president Pedro Sánchez".

L'ombra del 'Tamayazo' recorre el PSOE

Hi ha una part del PSOE, a la dreta de Pedro Sánchez, que no està contenta amb el seu líder i que podria posicionar-se a favor de la investidura del president de Castella la Manxa, Emiliano García-Page, va admetre aquest dijous que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo podria trobar entre els socialistes algun vot trànsfuga de cara a la investidura de la setmana vinent, però, va advertir que ell no empararia vots així. En una entrevista a la cadena Ser, Page va afirmar que “qui estigui jugant a la falta de vots del PP, el seu dèficit electoral, el compensin trànsfugues del PSOE, pot ser que els trobi, però sens dubte no serà perquè jo els busqui ni jo els empari”.

Per altra banda, des del mateix Partit Popular ja han fet crides públiques per captar vots de diputats socialistes descontents. Juanma Moreno, president de la Junta d'Andalusia, va incitar aquest divendres als diputats del PSOE a rebel·lar-se "pels seus principis" i trencar la disciplina de partit en el debat d'investidura de la setmana vinent del líder nacional del PP, Alberto Núñez Feijóo. En una entrevista a El Confidencial, Moreno encoratja a la ruptura del vot entre els socialistes per evitar les cessions als independentistes i apel·la a la seva "consciència d'Estat" per a recaptar els quatre suports que encara li falten a Feijóo per tirar endavant la seva investidura com a president del Govern. "Més enllà de la lògica disciplina de partit, que hi ha de ser, a vegades s'arriba a extrems en els quals els diputats han de rebel·lar-se pels seus propis principis", afirmava el president andalús.