La vicepresidenta del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha elevat el to contra el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, de cara al debat d’investidura de la setmana que ve. Aquest dissabte Díaz ha dit que l’intent d’investidura és un “frau constitucional” per part de Feijóo en què involucra la ciutadania. La vicepresidenta espanyola en funcions ha assenyalat que ha quedat “clar” que l’intent d’investidura del popular fa “perdre el temps” al país.

Díaz ha continuat dient que el líder del PP s’ha posat “dins de la seva pròpia trampa”, pel fet que va dir que recolliria suports i parlaria amb presidents de les comunitats autònomes, però al final “ha mentit”. D’aquesta forma, Díaz ha assenyalat que Sumar concep la política com a “construcció” mentre que Feijóo i les “dretes” l’entenen com “un enfrontament” perquè només presenten la “política del no”.

“Uns des de l’odi i altres volent portar la crispació als carrers representen la política del no, són polítics que fins i tot diuen no abans que existeixi un futur govern de coalició progressista, són les polítiques del no a la vida digna”, ha criticat.

Acusacions contra "les dretes"

La vicepresidenta ha alimentat el discurs contra les dretes, PP i Vox, afirmant que no tenen cap altre objectiu que no sigui llançar una part d’Espanya contra l’altra. Una dreta “només crida, fa soroll i odia” perquè estan “desesperats” per la seva manca de projecte de país. Díaz ha dit que l’estratègia de les dretes contra el govern espanyol s’ha intensificat aquesta setmana perquè tant Feijóo com Abascal “han fracassat”. “Espanya no és com ells, i per això guanyarà l’Espanya de l’esperança, l’Espanya del 23-J, l’Espanya dels homes i dones que volen més drets”, ha afegit.

Díaz ha fet aquestes declaracions en el marc d’un acte de sumar, “Un projecte útil per a un país millor”, celebrat a Madrid en el qual Díaz ha mantingut una trobada amb els coordinadors dels grups de treball de Sumar, de cara a actualitzar l’ideari polític del seu projecte. A la trobada hi ha assistit representants d’altres organitzacions com polítiques com Carlos Sánchez Mato i Jon Rodríguez Forest per part d’IU i el líder de Más País i diputat de Sumar al Congrés, Íñigo Errejón.

Crítiques a l'acte contra l'amnistia

Díaz ha recriminat que el PP només vol viure de l’enfrontament, i per això tracta de portar la “crispació” al carrer, en referència a l’acte contra l’amnistia d’aquest diumenge. La vicepresidenta ha plantejat com a alternativa un projecte que busqui l’entesa, la pau, el diàleg i la política útil que aporti solucions a la societat, sense provocar soroll ni centrant-se a crear tensió perquè això porta a fer que una Espanya pugni contra l’altra.

“Volen continuar vivint del conflicte polític, de l’enfrontament territorial, perquè pensen que això els assegura poder governar”, ha recriminat.