Aquest diumenge el PP celebra a Madrid el seu acte contra l’amnistia, una prova de foc per veure fins a quin punt la seva política de crítica absoluta a l’amnistia i la crida a la mobilització ha estat efectiva. Aquesta concentració es produirà pocs dies abans del debat d’investidura que, si no hi ha res que ho eviti, posarà en evidència la derrota d’Alberto Núñez Feijóo a l’hora de conformar un suport que li permeti arribar a la Moncloa per formar govern.

La concentració arriba en un moment en què les negociacions entre Pedro Sánchez i l’independentisme avancen, fet que també està generant serioses turbulències a la família socialista. Els populars també han tancat aquesta setmana amb un mal regust i alguna guerra interna per la reforma del reglament del Congrés per introduir-hi les llengües cooficials.

Equilibris a l'acte de Madrid

Enmig d’aquests embolics, la direcció del partit conservador està treballant en l’acte de diumenge, per al qual sembla que també ha calgut fer alguns equilibris a l’hora de repartir protagonismes entre les dues ànimes del partit. Gènova ha concedit a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i a l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, una salutació a l’acte. Però el protagonisme serà per Feijóo.

Segons fonts del partit citades per l’agència Europa Press, l’acte serà sobretot per denunciar les negociacions de Sánchez amb els independentistes en el marc de la investidura. Fins ara, el PP havia anunciat que a la intervenció de Feijóo s’hi afegirien les dels dos expresidents del govern espanyol, José María Aznar i Mariano Rajoy. La concentració d’aquest diumenge es va anunciar oficialment després que Aznar fes unes declaracions públiques agitant el carrer.

Les crides constants d'Ayuso

Qui també ha estat agitant el carrer ha estat Ayuso. La presidenta de la Comunitat de Madrid ha criticat aquest dimecres, durant el ple de l’assemblea, que Sánchez assumeixi que “s'empassarà tot el que li proposin els nacionalistes” i ha criticat que posin “Espanya de genolls davant la corrupció independentista”. “Espero que hi hagi una resposta massiva, davant tanta ignomínia, als carrers de Madrid, de Barcelona i de tota Espanya. Espanya no es mereix això”, ha afegit.

Des del PP de Madrid s’han bolcat amb la cita i han posat “tots els seus recursos” a disposició de la direcció nacional. De fet, segons han dit fonts del PP madrileny a Europa Press, han mobilitzat unes 5.000 persones i han treballat perquè totes les seus del partit s’involucrin en l’acte. A més a més, també s’esperen autobusos de totes les comunitats autònomes.