La secretària general del Partit Popular (PP), Cuca Gamarra, ha assenyalat aquest dissabte que hi ha "moltes veus dins del PSOE" que s'estan "posicionant" en contra de Pedro Sánchez per les negociacions amb partits independentistes i els ha demanat que s'alcin per frenar una possible llei d'amnistia, condició que han fixat des de Junts per investir el candidat socialista. "El PSOE hauria de recapacitar i pensar si val la pena travessar aquesta línia que estan disposats a creuar", ha assegurat la popular, dirigint-se a aquells que han "alçat la veu" al PSOE perquè ho aturin "internament".

Així ho ha afirmat Gamarra davant dels mitjans en el marc del XIII Ple de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), on també ha exposat que "res és inamovible" de cara al debat d'investidura de Feijóo, i s'ha mostrat a l'espera que el PSOE "reflexioni". "Pot pensar si està disposat a lliurar allò que els estan demanant Puigdemont i Junqueras, que és la igualtat entre tots els espanyols i dir que la democràcia no va funcionar quan es va intentar donar un cop d'estat en 2017", ha afegit.

En aquest sentit, la portaveu del PP al Congrés ha plantejat que "encara hi ha temps" perquè el PSOE faci un debat intern sobre un possible vot favorable a la investidura de Feijóo, encara que ha remarcat que tot dependrà de si Sánchez "ho permet". Així, Gamarra ha tornat a carregar contra el president en funcions i ha assegurat que ell és el "gran problema" del partit: "Està sotmès a ell".

Aquestes declaracions de la dirigent del PP han arribat després que els exlíders del PSOE Felipe González i Alfonso Guerra es mostressin contraris a l'amnistia als independentistes, amb una dura crítica contra el president del PSOE. De fet, Guerra va titllar Sánchez de "dissident" per defensar, segons ell, tesis contràries amb allò que pensen les bases de l’actual partit. Sobre l'amnistia, va considerar que era "una humiliació deliberada a la generació de la Transició", una "condemna a la democràcia i als espanyols que van votar la Constitució", i una llei en ella mateixa "injusta" perquè "situa els traïdors com a demòcrates".

Gamarra, sobre la manifestació contra l'amnistia

La secretària general del Partit Popular també ha parlat sobre la manifestació convocada aquest diumenge a Madrid en contra de l'amnistia i ha afirmat que és una "rebel·lió" de tots aquells que no es resignen: "Demà tenim l'oportunitat de rebel·lar-nos, jo convido tots aquells que no volen una Espanya on alguns tinguin privilegis jurídics, és a dir, que estiguin per sobre de la llei, que se sumin". Així mateix, ha apuntat que "ningú està per sobre de la llei en aquest país", encara que "et diguis Sánchez, Puigdemont, Junqueras, o encara que et diguis Otegui". "La llei ha de ser igual per a tots i l'estat de dret s'ha d'aplicar exactament igual a tothom", ha afegit.