"Marchena no pot continuar ni un minut més al capdavant del tribunal que ha de jutjar els presos". Així s'ha posicionat la portaveu d'ERC, Anna Caula, que ha defensat la recusació del jutge Manuel Marchena arran de la recusació demanada pels presos i ha assegurat que a hores d'ara "ningú pot garantir que el judici serà just".

Caula ha fet aquestes declaracions després que el magistrat Marchena hagi renunciat a presidir el CGPJ per la polèmica sobre el pacte PP-PSOE i les declaracions del senador del PP Ignacio Cosidó, que assegurava que controlarien la sala segona del Suprem.

En aquest sentit, la republicana s'ha preguntat: "Si el senador del PP considerava que l’acord que havien tancat PP i PSOE permetia controlar el Tribunal Suprem, quina garantia tenim que els presos i preses polítiques tindran un judici just?".

Per tot això, ha considerat que Cosidó hauria d'haver dimitit i ha afirmat que el pacte PP-PSOE pel control del CGPJ ha "fet saltar pels aires la independència del poder judicial".

"El Tribunal Suprem és un òrgan 100% polititzat, controlat pel PSOE i el PP, el bloc 155 i els de les retallades de drets civils i democràtics. Per això avui la majoria de presos polítics ha demanat la recusació de Marchena", ha afegit.