ERC ha acusat el Tribunal Suprem d'estar "preparant el terreny per fer caure el tercer grau dels presos polítics". Així s'explicaria que l'alt tribunal tombés la setmana passada el 100.2 de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, segons ha apuntat aquest dilluns en roda de premsa la secretària adjunta de la formació, Marta Vilalta.

"Veiem com abans i ara no hi ha hagut cap intenció de fer justícia. Impera la venjança en lloc de la justícia. L’únic que està fent el Suprem és preparar el terreny per fer caure el tercer grau dels presos polítics", ha assegurat.

La solució per Vilalta, doncs, passa per "fer política perquè ens trobem davant d'una causa política". "És justament la política amb la que aconseguirem l'amnistia i un referèndum", ha comentat.

 

En aquest sentit, la portaveu republicana ha instat a fer servir la taula de diàleg per aconseguir aquests objectius i ha retret que "hi ha qui la està utilitzant electoralment", sense excloure de la reflexió al seu soci del Govern, JxCat. També ha lamentat que la reunió no s'hagi pogut celebrar aquest mes de juliol, objectiu el partit tenia des de l'inici de la desescalada.

Junts i Puigdemont

Preguntada sobre el nou partit del president Carles Puigdemont, Vilalta ha desitjat tota la sort del món a aquesta formació de "centre dreta" i ha aclarit que "la seva sort serà la de tots". En aquesta línia ha rebutjat que ambdues formacions lluitin pel mateix espai electoral i ha recordat que "la força de l'independentisme és que és plural i divers".

marta vilalta erc premsa - marc puig

La roda de premsa d'ERC ha sigut telemàtica a causa del coronavirus | Marc Puig

Preguntada també sobre la promesa del president a l'exili que tornaria si era investit pel Parlament, Vilalta ha rebutjat entrar a opinar i ha reiterat que des d'ERC treballen per "guanyar al màxim la confiança de la ciutadania d’aquest país".

La pandèmia

Amb motiu de la compareixença del president de la Generalitat, Quim Torra, i el nou secretari de Salut, Josep Maria Argimon, la dirigent republicana ha demanat a l'Executiu claredat a l'hora d'informar sobre les mesures. Vilalta també ha assegurat no saber per què la consellera de Salut, Alba Vergés, no ha comparegut amb Torra i Argimon.