El partit de Carles Puigdemont ha presentat aquest dissabte el seu nou logotip, imatge de marca, centrat en el nom Junts, i nova web, per anunciar que el congrés per convertir JxCat en una nova formació política serà totalment telemàtic, començarà el 25 de juliol i acabarà el 3 d'octubre.

Totes les persones que vulguin participar en l'acte del 25 de juliol podran inscriure's al web, junts.cat, per la qual cosa, la regidora de Barcelona Elsa Artadi i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, han fet una crida a participar "des del primer moment" als "centenars de milers de catalans que van fer possible l'1-O, aquells que han fet costat a JxCat, però també a aquells qui no ho han fet però consideren que la independència és inevitable".

1JJbkHjQ

Marta Madrenas en la roda de premsa telemàtica

Artadi i Madrenas han insistit repetidament en la seva crida, que comença apel·lant directament als 3.000 electes de JxCat, però inclou també una apel·lació implícita als votants d'ERC

Eleccions i primàries

El 3 d'octubre es tancarà ponència d'organització i política, l'esquema dels quadres de direcció i, a partir d'aquí, l'estructura territorial. Tot i que calendari s'encavalcarà amb unes previsibles eleccions a Catalunya arran de la més que possible inhabilitació aquesta tardor del president, Quim Torra, les primàries no es faran fins que no hi hagi una convocatòria electoral.

Per tot plegat, Artadi ha desvinculat el procés congresual de la data de les eleccions, tot i que ha insistit que és evident que enmig de la situació de crisi provocada pel coronavirus "es farà quan es pugui fer". "Si es convoquen eleccions ja actuarem en conseqüència", ha afegit.

Artadi congrés Junts / Junts

Elsa Artadi en la presentació del congrés en roda de premsa telemàtica

El partit haurà de fixar en el congrés si accepta la doble militància. De moment Madrenas, ha explicat que no és usual aquest situació, però ha admès que ho haurà de resoldre el congrés.

Transversal

Madrenas ha descrit l'espai de JxCat com a ideològicament transversal en l'objectiu de la independència. "No estem tancats ni encotillats en una determinada tradició política sinó oberts a totes les tradicions polítiques sempre que cregui que la independència és la via per fer millor el nostre país".

Pel que fa el logotip, Artadi ha explicat que "permet homogeneïtzar les diferents maneres" com s'ha presentat aquestes marca els darrers dos anys i mig. Hi apareix Junts amb imatge ascendent, amb "un color verd que evoca el Mediterrani i l'Europa que acull l'exili". També ha canviat la tipografia -"més femenina", segons ha dit-. "A partir d'avui i des del congrés que comença el 25 de juliol usarem aquest logo que permet diferenciar-nos més fàcilment", ha argumentat. A la pàgina web apareix com nom Junts, per Catalunya.

Captura de pantalla 2020 07 18 a les 12.21.46

El nou logo de JxCat

El congrés telemàtic comença amb la pàgina web que avui han presentat, que anirà evolucionant, però que permet ja inscriure's. A partir d'aquí, aniran participant els membres del nou partit i se'ls anirà convocant per als diferents debats i decisions que calgui anar adoptant.

Mesa del Congrés

El 25 de juliol s'escolliran elements com la mesa del Congrés, que permetrà donar el tret de sortida i iniciar el procés participatiu; acabarà amb l'aprovació de les ponències. Els grups sorgits del grup de 50 promotors inicials estan treballant amb la proposta de reglament. La voluntat de fer un procés obert és poder acabar amb tots els temes tancats un cop conclogui el congrés el 3 d'octubre. "És una manera innovadora", han admès.

Artadi ha insistit que no se sortirà el dia 25 amb una nova direcció perquè cal abans un procés obert i democràtic, i s'ha d'aprovar un reglament participatiu.